Les meglerens råd!

Da Hans Petter Franck-Nielsen og familien trengte mer plass, var det et lykketreff at den mye større naboleiligheten skulle selges. Det var et eneste skjær i sjøen: Deres egen leilighet var det ingen som ville kjøpe.

Publisert 23. mars 2023. Sist redigert 8. desember 2023

– Velkommen inn, sier Franck-Nielsen i det han og samboer Ina Elisabeth Korbi Takle åpner døren til den romslige leiligheten i Blomsterdalen i Bergen.

Familien stortrives i sameiet i Ytrebygda. Da de i 2020 så at naboleiligheten kom for salg, med større plass og flere soverom, var de ikke i tvil om at de måtte slå til. Transport av flyttelasset var det minste problemet. Langt verre var det å få solgt leiligheten de allerede eide i det samme sameiet.

I et tregt boligmarked i siste kvartal av 2020, fikk paret store problemer med å selge leiligheten de allerede eide. Plutselig satt de med to leiligheter.

– Vi fikk en veldig god tone med megleren vi kjøpte den nye leiligheten av. Han var jordnær og realistisk. Da vi ikke fikk solgt i november i 2020, skjønte vi at markedet var tungt, sier Franck-Nielsen.

Tydelig rådgivning

De beholdt eiendomsmegler Knut Harald Olsen fra vårt Fana kontor gjennom hele prosessen.

– Vi følte det var timingen som var feil, ikke megleren. Knut Harald er veldig godt kjent i bydelen og er selv herfra. Det er alltid en fordel. I tillegg var rådgivningen vi fikk uvurderlig. Vi betalte heller ingenting da leiligheten ikke ble solgt i første runde, sier Franck-Nielsen

Megler Knut Harald Olsen i Fana husker godt situasjonen de sto i høsten 2020.

–  Markedet var veldig rolig. Dette var midt under koronapandemien. Vi hadde siste visning i midten av november, og da var markedet blitt enda kjøligere. Vi vurderte om boligen skulle prises ned, men da var det en fare for at den ble solgt for mindre enn den ble kjøpt for, sier Olsen.

Rådet fra eiendomsmegleren og banken var tydelig.

bilde av sitat-forfatter, Knut Harald Olsen .

Sitat start,  – Vi rådet dem til å ta leiligheten av markedet og leie den ut en periode. De var i en situasjon der det gikk greit, og da er den tryggheten veldig god å ha.
- Knut Harald Olsen

Solgt på fem dager

Han har jobbet i bransjen i 16 år og er tydelig på hva som er det viktigste i jobben.

– Veldig mye handler om rådgivning. Jeg kunne pushet på og fått dem til å selge, men jeg har ikke noe å vinne på det i det lange løpet. Utfallet ble betydelig bedre da vi kom over i et helt annet marked.

Etter to år med utleie ble leiligheten lagt ut igjen for salg i januar i år. Den ble solgt fem dager etter første visning.

– Det er klart at vi var ekstra spent på hvordan det skulle gå siden vi ikke fikk solgt sist. Vi hadde visning på en torsdag og solgte på den påfølgende tirsdagen, sier en meget godt fornøyd Franck-Nielsen.

Benedicte Schilbred Fasmer har de to siste årene vært konsernsjef i SpareBank 1 SR-Bank, som også eier EiendomsMegler 1. Hun kan se tilbake på en formidabel vekst i hjemfylket.

Store i Bergen

Riktig råd til riktig tid av en megler med svært høy lokalkunnskap var nøkkelen for en god opplevelse for familien i Blomsterdalen.

Det er som musikk i ørene til SpareBank 1 SR-Banks bergenske konsernsjef Benedicte Schilbred Fasmer. 

– Vi skal gjør det som tjener kundene våre best. Rådgivningen vår skal være ekte og ærlig ut fra hva som er til det beste for kunden. Kombinasjonen av gode bankrådgivere og meglere med lokalkunnskap er avgjørende, sier Schilbred Fasmer.

Bergenseren har vært konsernsjef i SpareBank 1 SR-Bank i drøye to år og har opplevd en enorm vekst i hjemfylket.

– Vi har en mye større virksomhet i Bergen enn det jeg tror mange er klar over. Vi er faktisk over 200 medarbeidere her. De to siste årene har bankvirksomheten til SpareBank 1 SR-Bank vokst med nærmere 20 prosent, og vi har over 40 milliarder kroner til utlån til kunder i Bergen, sier Schilbred Fasmer.

Trenger du råd eller tips i forbindelse med salg?

Ta kontakt med et av våre kontorer i Vestland:

Del: