Fra Tromsø til Mariebo

I det nye nabolaget på Mariebo like utenfor Stavanger sentrum, er 48 av de 58 leilighetene solgt. Hverdagen er godt i gang, og Maarit Markussen er sjeleglad for at hun valgte å flytte sørover da hun mistet mannen i fjor.

Publisert 31. oktober 2023. Sist redigert 1. november 2023

Selv om leiligheten er halvparten så stor som eneboligen hun flyttet fra, trives Maarit veldig godt i tredje etasje i Zetlitzveien 11. Her har hun to gode soverom med hvert sitt bad vegg i vegg, lyst og luftig kjøkken i åpen løsning med stua og de fineste solnedganger på den vestvendte balkongen sin.

– Etter 30 år i en stor enebolig, var det selvsagt mye å kvitte seg med, men det gikk veldig fint, forteller hun. – Jeg fikk heldigvis plass til dette fine arvestykket etter besteforeldrene mine, sier hun og stryker hånda over treplata.

Spisebordet vi sitter rundt, ser ut som det kunne vært laget i dag, men er altså nærmere hundre år gammelt.

– Når barnebarna kommer på besøk, er det veldig fint å se dem rundt akkurat det samme bordet som jeg satt ved da jeg var på deres alder.

Barnebarna og de to døtrene var en viktig årsak til at Maarit valgte å flytte på seg.

– Jeg har en datter med familie i Asker, og en her i Stavanger. Jeg undersøkte litt også i Asker, men der måtte jeg ut med en million mer for en like stor leilighet som denne. Valget var enkelt.

– Faktisk kjøpte jeg leiligheten usett, sier hun og ler. – Første gang jeg satte beina mine i denne leiligheten var da jeg overtok og fikk nøklene. Prosessen begynte hjemme i Tromsø, da jeg studerte tegningene. Jeg så raskt at dette var en super planløsning for meg. Senere gikk datteren min på visning med mobilkameraet på, så jeg fikk “se” leiligheten og lysforholdene. Nå sitter jeg her, veldig fornøyd midt i smørøyet, smiler hun.

Gode fellesområder og yrende nabolag

Fellesområdene er en viktig del av Mariebo, og en av grunnene til at Maarit trives så godt: – Når barnebarna er på besøk, springer de ofte ut og leker – så roper vi bare på dem fra balkongen, sier hun. Både lekeplassene og resten av uteområdene er fint opparbeidet med benker, plen, busker og frukttrær: – Det var ekstra hyggelig at dette var på plass allerede under byggingen, sier Maarit – da var det mye enklere å se for seg livet her selv om ikke alt var ferdig bygget.

– Jeg har også hatt stor nytte av gjestehybelen, både den og det ekstra soverommet (og badet) blir godt å ha når vi skal feire konfirmasjon for ett av barnebarna neste år. Heis fra garasjen og opp til leiligheten er også veldig greit, mener hun. – Jeg har i perioder vært i litt dårlig form, og da har det vært godt å kjenne at disse husene er gjennomtenkte også når det gjelder oss som er litt opp i årene.

– En ting jeg var spent på, var om jeg kom til å bli kjent med folk her i Stavanger. Det viste seg å gå kjempefint! Nå lurer jeg på om jeg skal dra i gang en ukentlig felleskaffe i fellesrommet som alle deler, der har vi jo både spisebord, sofagruppe og et lite kjøkken, sier hun.

Mariebo ligger like i utkanten av Stavanger sentrum. En fin gåtur hjemmefra har Maarit det meste hun trenger av butikker, kafeer og turområder: – Mariebo er kjempesentralt, enten jeg skal handle til hverdags, finne på noe med familien eller dra utenbys. Bussen, toget eller stien langs sjøen – alt er rett utenfor Mariebo-døra mi, smiler hun.

Velkommen til visning hver tirsdag

Hver tirsdag 16.00–17.00 er det visning ved påmelding i visningssenteret vårt i Zetlitzveien 5. Her kan du bli bedre kjent med prosjektet og boligene som er til salgs, området og kjøpsprosessen.

Ta kontakt med Leiv Inge eller Olav.

Del: