EiendomsMegler 1 er en god rådgiver når markedet er i endring

Boligmarkedet er i endring og det er vanskelig å se inn i fremtiden – du sitter kanskje på gjerdet når det gjelder boligsalg? Det er det ingen grunn til.

Publisert 21. februar 2024

Viktigheten av en god rådgiver når du skal selge bolig

De siste årene har boligmarkedet vært svært godt og forutsigbart, med stor etterspørsel etter boliger. Nå ser vi en endring i etterspørselen og et mer selektivt marked hvor noen boliger fortsatt selges raskt, mens andre bruker lengre tid på sin salgsprosess.

– Vi ser nå at det er svært viktig å ha et godt samarbeid med Sparebank 1 som raskt og profesjonelt tilbyr finansiering til våre interessenter i salgsprosessen – dette gir potensielle budrunder og gode priser i dagens marked for våre boligselgere, forteller Jørn Mosebekk Larsen i EiendomsMegler 1.

Det er viktig for oss at våre kunder er trygge gjennom hele salgsprosessen. I samarbeid med SpareBank 1 står vi sterkt med lokal tilstedeværelse med skreddersydde produkter og tjenester - blant annet kan vi tilby en god mellomfinansieringsløsning om du kjøper ny bolig før du selger din eksisterende bolig.

Våre meglere har vært gjennom større svingninger i markedet tidligere. Med erfaring, kunnskap og trygghet hjelper vi deg med å ta de riktige avgjørelsene – dette er helt avgjørende for å oppnå en best mulig markedspris for din bolig. Går du med tanker om å selge? Ta kontakt med oss for en gjennomgang av vår arbeidsmetodikk og merverdi for deg som boligselger!

bilde av sitat-forfatter, JØRN MOSEBEKK LARSEN, EIENDOMSMEGLER 1 DAHL.

Sitat start,  «Med bred erfaring, god kontroll på markedets verdi og kunnskapsbasert rådgivning setter vi kundene våre i sentrum. Dette danner grunnlag for et vellykket boligsalg»
- JØRN MOSEBEKK LARSEN, EIENDOMSMEGLER 1 DAHL

Norges største eiendomsmegler

Våre meglere har verdifull lokalkunnskap og kjenner både nabolaget og markedet der du bor. Det betyr at du får riktig prisantydning og salgsstrategi når boligen skal selges. Med et bredt nettverk i nærområdet kombinert med tilgang til flest kjøpere som Norges største eiendomsmegler kommer flest mulig, og riktige kjøpere på visning. Sjansen er derfor stor for at vi vet hvem som er interessert i nettopp din bolig! 

Verdien av en ekstra budgiver på landsbasis i snitt er 3,5% av totalverdien av boligen (kilde er masterstudie gjennomført av student hos NTNU i 2021).

– I tillegg har vi et dedikert støtteapparat i ryggen, som gir oss tid til å fokusere fullt og helt på deg og salget av din bolig, informerer Jørn.

Kjøpe eller selge først?

Om du bør kjøpe eller selge først finnes det ikke et generelt svar på. Vår viktigste anbefaling er at du kjøper og selger i samme marked, det vil si innenfor samme tidsrom. Da vil prisene i markedet være på et stabilt nivå, og din økonomiske situasjon blir mer forutsigbar.

Uansett om du kjøper eller selger først, er et godt forarbeid det viktigste for et vellykket boligsalg. Prosessen innebærer alt fra besøk av megler, befaring av takstmann, styling og/eller interiørveiledning for klargjøring til foto. Så her er det viktig å starte prosessen i god tid, slik at du legger alt til rette for et godt boligsalg.

Ditt boligsalg – vårt ansvar

Hvor lang tid må du egentlig sette av til boligsalget? Fra du kontakter megler til kontrakten er signert kan ta alt fra noen uker til noen måneder. I et selektivt marked kan dette variere - uansett stiller du desidert best om du innleder dialog med din megler så tidlig som mulig.

– Vi vet når det lønner seg å legge ut boligen for salg og vil sammen med deg sette opp en fremdriftsplan – og vi har god kontroll på interessentene i markedet. Når du kontakter oss legger du ditt livs kanskje viktigste avgjørelse i våre hender - det tar vi på største alvor, avslutter Jørn.

Del: