Et godt førsteinntrykk er viktig når du skal selge bolig

Et godt førsteinntrykk er viktig når du skal selge bolig, det kan være avgjørende for prisen du oppnår ved salg av boligen. Med små grep kan du gjøre boligen mye mer attraktiv for potensielle kjøpere. Våre erfarne eiendomsmeglere forteller deg tips og triks om hva som er lurt å gjøre, før du skal selge bolig.

Publisert 5. april 2023

Artikkelkortbilde
Hvordan klargjøre boligen for salg?

Hvordan klargjøre boligen for salg?

Man skal ikke stole på tilfeldighetene når det kommer til boligsalg. Bildene i annonsen kan være helt avgjørende for om folk kommer på visning eller ikke. Å bruke noen timer på enkel oppgradering kan derfor være svært lønnsomt.

Eiendomsmegler Inger Lise Hvam har mange års erfaring fra eiendomsmegling, og har noen tips til hva man bør tenke på for å klargjøre boligen til salg.

bilde av sitat-forfatter, Inger Lise Hvam, EiendomsMegler 1 Holmstrand.

Sitat start,  - Førsteinntrykket av boligen får potensielle kjøpere gjennom å se bildene i annonsen. Derfor er det viktig at boligen din fremstår ryddig og ren. Rydd bort personlige ting og bilder, og vis så mye gulv og vegg som mulig. Det vil gi en bedre romfølelse, og det kan virke større. Pass på at ledninger ikke er synlige, da dette kan virke forstyrrende i bildet. Det kan også være lurt å tenke på fargetema nå som det er sommer, og dekorer gjerne med blomster og planter – både inne og ute
- Inger Lise Hvam, EiendomsMegler 1 Holmstrand

bilde av sitat-forfatter, Karianne Skogmo, avdelingsleder EiendomsMegler 1 Nedre Eiker.

Sitat start,  Avdelingsleder og eiendomsmegler Karianne Skogmo har nesten 20 års erfaring fra eiendomsmegling og kan fortelle at boligkjøp hos de aller fleste handler om følelser, og ikke så mye om rasjonelle handlinger. Hvordan en bolig fremstilles påvirker i stor grad potensielle kjøperes valg og handlinger, og presentasjonen av eiendommen har derfor en stor betydning for å kunne få til et vellykket salg.
- Karianne Skogmo, avdelingsleder EiendomsMegler 1 Nedre Eiker

bilde av sitat-forfatter, Kim B. Leite Slinning, EiendomsMegler 1 Larvik.

Sitat start,  Det er viktig å presentere hjemmet ditt på best mulig måte og det kan derfor være lurt å ha et par ekstra øyne. Ikke bruk for kraftige møbler, velg heller noen nette løsninger for å gi en bedre romfølelse. Hvert rom har en harmoni, som er viktig å få fram til fotografering og visning.
- Kim B. Leite Slinning, EiendomsMegler 1 Larvik

bilde av sitat-forfatter, Kent Salte, avdelingsleder Kent Salte, EiendomsMegler 1 Drammen.

Sitat start,  Mitt beste råd til deg er å fullføre uferdige prosjekter. Ofte er det små detaljer som står igjen; en liten malejobb, noen lister her og der. Et ferdig hus er mye mer attraktivt for nye kjøpere.
- Kent Salte, avdelingsleder Kent Salte, EiendomsMegler 1 Drammen

Her er våre syv beste tips til hvordan du klargjør boligen:

 

1. Rydd, rydd mer og rydd litt til

Her gjelder det å legge alle følelser til side, og ta en skikkelig sjau. Dette er ikke for å gjøre boligen kald og sjelløs, men for at visningsgjestene skal kunne se for seg sine egne ting og sitt eget liv i boligen. Huskeregel: Alt som ikke tilfører boligen noe, skal bort.

2. Gjør det rent og støvfritt

Ta deg tid til å vaske grundig. Vaskingen bør skje i god tid før fotografering, slik at gulv, vinduer og overflater rekker å tørke. Ellers risikerer du at flatene ser skjoldete ut på bilder.

3. Skap nøytrale rom

Dersom du har et ekstra rom i leiligheten, trenger du ikke innrede det som et kontor eller et barnerom. Prøv heller å gjøre rommet så nøytralt som mulig, og la det være opp til visningsgjestene å se for seg hva rommet kan brukes til. Tenk på møblenes plassering, slik at du synliggjør mest mulig av gulvarealet - det vil få rommet til å virke større og luftigere.

4. Ta frem verktøykassa

Mangler du en list? Drypper det litt fra krana? Eller har du kanskje utsatt å male over de stygge merkene på veggen? Da er dette tiden for å brette opp ermene og fikse det. Selv om du lever fint med småfeil og «fiffige» løsninger, er det ikke sikkert potensielle kjøpere tenker det samme. Fiks alt som bør fikses – så blir helhetsinntrykket bedre.

5. Husk de små detaljene

Førsteinntrykk og stemningen vi får når vi går inn i boligen er ekstremt viktig – her kan små detaljer utgjøre stor forskjell. Målet er å gjøre boligen innbydende og koselig, men ikke personlig. Et fruktfat i stua eller på kjøkkenet, nye stearinlys i lysestakene, rene håndklær på badet og et pledd på sengekanten, er fine detaljer.

6. Ikke glem uteområdet

Uteområdet er den delen av boligen som oftest blir forsømt – men som er så viktig. Sett ut møbler dersom du har det. Planter og blomster kan være med på å skape god atmosfære. Fjern løv og rydd opp i hagen, og vipps, så er uteplassen straks mer innbydende.

7. Hvem er målgruppen?

Tenk over hvem boligen passer for – passer den best for eldre, småbarnsfamilier eller unge par? Innred med interiør og fargevalg som kan passe til målgruppen.

Del: