- Fortsatt et brennhett hyttemarked i Vestfold

Etter en salgseksplosjon i hyttemarkedet de siste par årene, ligger det også høye forventninger til årets hyttemarked. Eiendomsmeglerne Tore Solberg og Daniel Kamås Shahabi er sikre i sin sak. - Vi er ikke i tvil om at markedet vil få en oppgang også i 2022, sier Solberg.

Publisert 5. april 2023

Eiendomsmeglerne Tore Solberg og Daniel Kamås Shahabi er sikre i sin sak.

- Fortsatt et brennhett hyttemarked i Vestfold

Etter en salgseksplosjon i hyttemarkedet de siste par årene, ligger det også høye forventninger til årets hyttemarked. Eiendomsmeglerne Tore Solberg og Daniel Kamås Shahabi er sikre i sin sak.

- Vi er ikke i tvil om at markedet vil få en oppgang også i 2022, sier Solberg.

Norgessommer

De siste to årene har mange fått øynene opp for norgesferie, og Vestfold-regionen er et populært feriemål. Mange har trolig endret forbruksmønsteret som følge av pandemien, og penger som tidligere ble brukt på utenlandsreiser, brukes nå på å kjøpe hytte. 

- Da folk skjønte at de måtte tilbringe sommeren i Norge, etter pandemiens inntog, så vi at hyttemarkedet ble brennhett. Selv om flere reiser til utlandet denne sommeren, vil nok mange fortsatt ønske å tilbringe mesteparten av ferien langs Norges kyst, sier Shahabi.

Mange kjøpere - få hytter 

Tore og Daniel har de siste par årene merket at hyttekjøperne er mye mer foroverlent, enn det de har vært noen gang. De har mange kjøpere på interessentlisten sin, men ser allerede at det blir for mange kjøpere og for få objekter. Tore har en klar oppfordring til de som lenge har vurdert å selge.

Oppfordring til å selge hytta i år

- En del familier har gått i flere år og vurdert om de skal selge. Mange ser at det er den eneste måten å få løst generasjonsskiftet på, når hytter har blitt for dyre til at man kan løse ut hverandre. Om familier vurderer å selge sin hytte, er min oppfordring å selge hytta i år, sier Solberg.

Eiendomsmeglerne er klare på at det er selgers marked som råder om dagen, og at det er kan være lønnsomt å selge nå, i stedet for å vente. 

- I år kan du få en eksepsjonelt god pris, og salget går ofte veldig raskt. Hyttene blir nærmest revet bort fra markedet. Så nå du virkelig mulighet til å gjøre et godt salg, sier Solberg.

Vær tidlig ute

Dersom du vurderer å selge hytta, oppfordrer meglerne til å sette i gang med salgsprosessen tidlig. Med den nye Avhendingsloven er det viktig at selger setter seg godt inn i dokumentasjonen som foreligger.

- Med nye regler vil det ta vesentlig lenger tid å få i gang salget, derfor er det lurt å være tidlig ute. Formålet med denne loven er å legge til rette for at skjulte feil og mangler blir dokumentert, før kjøperen legger inn bud, sier Solberg.

- Og vi vil bistå deg hele veien, med informasjon om denne loven, slik at du er trygg gjennom hele salgsprosessen, legger Shahabi til.

Hytteavisa – for hyttefolket i Vestfold

I 26 år har Hytteavisa vært vårtegnet for hyttefolket i Vestfold.

Artikkelen er fra 2022

Del: