Digitale salgsoppgaver reduserer papirbruk

Har du sett eller hørt om digitale salgsoppgaver? Hvis du laster ned salgsoppgaven til din digitale enhet, slipper vi å kaste store mengder papir hver eneste dag.

Publisert 5. april 2023. Sist redigert 21. februar 2024

Digitale salgsoppgaver – mer tilgjengelig for alle

Ved å laste ned en digital salgsoppgave blir det enklere både for kjøper og megler. Det er lettere for våre kunder å navigere i salgsoppgaven enn å bla i et fysisk prospekt. Kjøper kan for eksempel søke på enkelte ord, og komme direkte til den aktuelle siden i salgsoppgaven. Det er stor etterspørsel etter digitale salgsoppgaver blant alle aldersgrupper, men også blant den eldre generasjonen. De digitale salgsoppgavene finnes i boligannonsene, men det er også mulig for din lokale megler å sende salgsoppgaven på den aktuelle boligen direkte til en e-postadresse. Hvis det er ønskelig med papirbasert salgsoppgave, kan det bestilles opp av megleren og den blir da delt ut når visningen starter.

bilde av sitat-forfatter, Barbro Rasmussen, leder for EiendomsMegler 1 Telemark.

Sitat start,  Til en mer bærekraftig utvikling Årene med pandemi satte fart i prosessen med overgang til digitale salgsoppgaver. Vi er glade for at markedet og våre kunder er fornøyd med endringen slik at Eiendomsmelger1 Telemark kan bidra til en mer bærekraftig utvikling
- Barbro Rasmussen, leder for EiendomsMegler 1 Telemark

Papirbasert salgsoppgave

Etter å ha observert hvor mye som blir kastet etter én visning, ble det et enkelt valg for oss å tilby digitale salgsoppgaver.

Bevisstgjøring

Det er de små tingene som ofte utgjør en forskjell i den store sammenhengen. Dette gjelder også når en bolig skal kjøpes eller selges. På hver visning ble det tidligere trykket opp et visst antall salgsoppgaver, og etter endt visning ble kun to salgsoppgaver arkivert – én til ­megler og én til kjøper. Etter å ha observert hvor mye som blir kastet etter én visning, ble det et enkelt valg å tilby digitale salgsoppgaver. Innføringen av digitale salgsoppgaver skjedde i 2020, og kundene våre har sammen med Eiendomsmegler 1 Telemark på to år spart over 2000 kg CO2. Dette tilsvarer 10100 km med bensinbil eller 9000 km flytur for én person, sier leder for Bærekraft i Sparebank 1, Jørund Buen. Da ble det et enkelt valg for Eiendomsmegler 1 Telemark å kutte ned i antall papirformat, være fremoverlent og mer miljøbevisste i sine valg.

bilde av sitat-forfatter, Jørund Buen, leder for Bærekraft.

Sitat start,  Sparer miljøet på andre måter Sparebank 1 Sørøst-Norge har satt et mål om å redusere klimautslippene med 7% per år fra nivået i 2019 per krone tjent, som et skritt for å nå et langsiktig mål om netto nullutslipp i 2050. Dette vil ikke bli enkelt å få til, så vi er avhengige av at alle deler av konsernet tar sin del av ansvaret. De beste løsningene får vi når vi kutter utslipp samtidig som vi bedrer kundeopplevelsen og reduserer kostnader, slik Eiendomsmegler 1 Telemark gjør her. I tillegg til klimagevinsten sparer vi også miljøet på andre måter: Papirproduksjon bruker store mengder vann, forurenser lufta lokalt med partikler, og bruker blekemiddel som inneholder skadelige stoffer
- Jørund Buen, leder for Bærekraft

Del: