Robust boligmarked i Midt-Norge

Ferske tall fra Eiendom Norge viser at boligprisene gikk svakt tilbake i september. Sett opp mot september tidligere år holdt boligprisene seg godt.

38 484 kr

Gjennomsnittlig kvadratmeterpris i Midt-Norge

46 dager

Gjennomsnittlig omsetningstid. (Trondheim 27 dager)

-0.7%

Nominell prisendring fra sist måned

0.4%

Prisendring korrigert for sesongvariasjoner

7.7%

Prisutvikling de siste 12 måneder

Oppsummering prisendring

 Sist mndSesongjustert sist mndSiste årSiste 5 årPris per kvmMedianpris
Trondheim-0,7 %0,5 %9,2 %18,0 %52 5693 500 000
Ålesund m/omegn-0,8 %0,2 %3,8 %15,9 %33 7042 764 139
Midt-Norge-0,7 %0,4 %7,7 %16,9 %38 4843 000 000 
Norge-0,9 %0,2 %8,0 %22,7 %48 7853 613 745

 

Kort om boligmarkedet i Midt-Norge

 

Bruktboligprisene i Midt-Norge hadde en unormalt sterk prisstigning i august, hvor de steg nesten dobbelt så mye av hva som er normalt for måneden. På motsatt side er september vanligvis en måned hvor boligprisene går litt tilbake etter en periode med prisstigning første halvår og gjennom sommeren. Denne ukens fasit fra Eiendom Norge viste at boligprisene gikk svakt tilbake i september, men sett opp mot september tidligere år holdt boligprisene seg godt.

 

Hittil i år har vi hatt et veldig bra boligmarked å selge i, men tradisjonelt går vi inn i et litt tråere marked på høsten. Et tegn på at vi går mot et mer normalt ‘høstmarked’ vises på visningene rundt omkring i Midt-Norge. Etter rundt ett år med mange visningsdeltakere på visningene, går nå antall interessenter per visning noe ned, og det blir færre i hver budrunde. Likevel ser vi at det er få boliger ute for salg, og boliger solgt i september gikk i snitt 2,3% over prisantydning, og de selges i snitt raskere enn tidligere år på denne årstiden. Dette gjør det til et godt tidspunkt å legge boligen sin ut for salg i tiden fremover mot jul.

 

Boligmarkedet i både regionen vår og landet for øvrig har vært i en ekstraordinær situasjon det siste året, men vi ser nå tendenser til at vi går mot en normalisering. Mot slutten av september satte Norges bank opp styringsrenta fra 0%, samt at det ble gitt signaler om seks til syv økninger i løpet av de kommende årene. Da vil i så fall styringsrenta og boliglånsrenta ligge på omtrent samme nivå som det gjorde før pandemien. Parallelt med dette ser vi at når samfunnet åpner opp prioriterer husholdningene å bruke mer tid og penger på reiser, uteliv, kultur og tjenestekonsum. Noe som kan gå på bekostning av hus, hage, oppussing og boligkonsum. Norsk økonomi går godt, så alt i alt lover det godt for et fortsatt robust boligmarkedet i tiden som kommer. Dog vil vi kanskje ikke se tosifret boligprisvekst slik vi har sett i enkelte områder i regionen vår, men heller sideveis- eller svak positiv prisutvikling det neste året.*Kilde: Eiendom Norge sin boligprisstatistikk for Midt-Norge
Publisert: 08.10.2021

Lurer du på hva boligen din er verdt?

Fyll ut skjemaet, så blir du kontaktet av den megleren som kjenner ditt område best.

Obligatoriske felter er merket med *
Ønsker du et tilbud på lån?

Vi deler ikke dine personopplysninger med uvedkommende. Se vår personvernerklæring for mer informasjon om vår behandling av dine personopplysninger.