Selge bolig? Dette bør du fikse først

Par sitter sammen ved et bord og ser på en pc-skjerm. Foto.

Å presentere boligen på en god måte øker sjansen for et godt salg. Ikke bare vil det kunne bidra til at boligen din blir solgt raskere, men med flere interessenter vil du også kunne få en bedre pris. Det beste er at det ikke skal så mye til. Med noen få, enkle grep kan du gjøre boligen mer attraktiv for potensielle kjøpere.

 

Rydd opp, «Less is more»

Mindre rusk og rask gjør at boligen fremstår som større. Et ryddig hjem med færre personlige eiendeler gjør det også enklere for potensielle kjøpere å se for seg hvordan det er å bo i akkurat din bolig. Men ikke la det bli seende ut som et upersonlig hotell – la det være igjen litt personlighet. Det kan være en kul lampe i stuen eller et vakkert bilde på baderoms-veggen.

Og selvfølgelig, ikke glem å vaske boligen før visning.

For at boarealet skal virke større, gjør du lurt i å bytte ut store møbler. Bytt for eksempel ut den svære, komfortable sofaen, med en mindre og nett sofa. Speil gjør også at rommet virker større, så vurder å henge opp et speil på veggen dersom du har mulighet til det.

 

Et malingstrøk eller to

Et strøk med maling kan gjøre mye for fremtoningen av boligen din. Vurder å endre farge på en vegg dersom den er neongrønn eller særegen på en måte som de aller fleste andre boliger ikke er. En sliten og skitten vegg har også godt av en oppkvikker.

Velg nøytrale farger som ingen kan la seg fornærme av. Nøytrale farger gjør at rommet virker lysere og større. Rent og pent.

 

Rett før visning

Tøm søpla og rensk ut sluk for å unngå vond lukt. Vond lukt er aldri heldig, og det kan påvirke potensielle kjøpere negativt. Åpne vinduene for å gi leiligheten en god lufting rett før visning. Bytt ut de vonde luktene med gode lukter som fersk kaffe eller nybakt brød om du har tid. Dette skaper en hjemmekoselig atmosfære.

Dander boligen din med planter og blomster. Sett en fruktskål på kjøkkenbenken. Dette er et friskt hjem!

 

Interiørstylist

Vi hjelper til med råd på befaring, og kan sette deg i kontakt med en interiørstylist dersom det er ønskelig. Stylisten kan bistå med alt fra enkel rådgivning til full styling.

Små grep kan hjelpe en potensiell kjøper til å forstå at akkurat din bolig er deres neste hjem.