Slik får Mathias de riktige interessentene på visning

Å være en områdespesialist innebærer evnen til å tiltrekke de mest passende kjøperne til visningene. Mathias Åsvang, som spesialiserer seg på Kattem, finner daglig de interessentene som er villige til å by litt mer.

Økt kunnskap om salget av boligen din fører til større interesse blant potensielle kjøpere. Dette resulterer i flere besøk på visningene og til slutt flere budgivere som konkurrerer om boligen din.

Konsekvensen? Jo flere som blir oppmerksomme på boligen din, desto høyere pris kan du sannsynligvis selge den for.

– Dette er det alle eiendomsmeglere streber etter: å tiltrekke flest mulig, og spesielt de riktige personene, til visningene, forteller Mathias Åsvang, områdespesialist og eiendomsmegler ved EiendomsMegler 1 Heimdal.

 

Utfordringen med oppmerksomhet

Initiativet starter med en omfattende markedsføring, men ikke alle mottar budskapet. Kun 50% av boligsøkere er jevnlig aktive på Finn.no.

I den tøffe konkurransen om oppmerksomhet har områdespesialistene et ess i ermet.

Hva skiller dem? Områdespesialister kjenner området og nabolaget grundig. De selger ikke bare boligen, men også den omkringliggende livsstilen, allerede i annonsen og prospektet. I tillegg har de et nettverk av kontakter som kanskje tapte i tidligere budrunder i samme område.

– Veien fra å miste en budrunde til naboen til å vinne din egen er kort. De som har vært i denne situasjonen er ofte ivrige etter å få vite om nye boliger som kommer på markedet.

Les mer om områdespesialistene

Områdespesialistene sitter på kunnskap om interessenter i området sitt
Du finner områdespesialister i hele Trondheim

Slik jobber områdespesialistene

– Når du bestemmer deg for å selge boligen din, starter arbeidet umiddelbart. Idet du signerer med megleren, vet vi allerede hvem vi skal kontakte.

Av personvernshensyn gir vi ikke ut navn eller adresse på boligen som skal selges, men dette hindrer oss ikke i å gi potensielle interessenter en forsmak på hva som snart kommer på markedet. De som fortsatt leter etter bolig, vil gjerne vite mer - og da kan vi dele prospektet så snart salgsprosessen er kommet i gang.

– Vi ser at disse interessentene ofte er blant de mest aktive på visningene og i budrundene. De har ventet på akkurat denne boligen.

 

De viktige og riktige interessentene

Én ekstra interessent på visningen kan føre til én ekstra budgiver. Og én ekstra budgiver bidrar i gjennomsnitt til en økning på 35 000 kroner i salgssummen. Derfor er det lønnsomt å få så mange som mulig til å delta på visningen, og da spesielt de vi vet at er ekstra interesserte, understreker Mathias.

bilde av sitat-forfatter, Mathias Åsvang, områdespesialist og eiendomsmegler ved EiendomsMegler 1 Heimdal.

Sitat start,  De som flytter fra leilighet ser gjerne etter hus i samme område – og motsatt.
- Mathias Åsvang, områdespesialist og eiendomsmegler ved EiendomsMegler 1 Heimdal

Kjenner Kattem og Trondheim sør godt

Kattem er et område med mange kvaliteter. Mange som vokser opp her vender tilbake for å etablere seg. Det er barnevennlig med kort avstand til alle nødvendigheter, som skoler, barnehager, lekeplasser og fotballbaner.

Metrobussen har hyppige avganger, noe som gjør Heimdal sentrum og Tiller mer tilgjengelige. Mathias ser at det gode bomiljøet tiltrekker mange, men det bidrar også til at nåværende beboere velger å bli værende.

– Når en ny bolig skal selges, opplever jeg ofte at selgeren ønsker å forbli i området, men kanskje bytte til en større eller mindre bolig.

Dette er der områdespesialisten kommer inn i bildet.

– Jeg kjenner området og dets beboere. Når jeg selger så mange boliger på Kattem som jeg gjør, er det enkelt å holde potensielle kjøpere engasjert, avslutter Mathias med et smil.

Finn din områdespesialist