Slik blir bolighøsten i Nord-Norge

Verken varsel om høyere rente eller en normalisert hverdag vil bremse boligsalget denne høsten, tror eiendomsmeglerne.

Gjennom hele pandemien har boligsalg i Nord-Norge gått i rekordfart. Salgssjef Andreas Opshaug tror trenden vil holde seg ut året.

- Vi merker godt at mange faktisk har fått mer penger mellom hendene under pandemien. De som har kunnet beholde jobbene sine har tjent like mye, og samtidig nytt godt av lav rente på boliglån. Mange har og brukt mer tid på hjemmekontor, og ikke brukt penger på verken utenlandsreiser, opplevelser eller restaurantbesøk i samme omfang som tidligere, forteller Andreas.

Høyt salgstempo

Det gjør at mange har investert mer i bolig – og i Nord-Norge har boliger blitt kjøpt og solgt i høyt tempo både i 2020 og i 2021.

-I 2020 ble det omsatt 700 flere bruktboliger i Nord-Norge, enn de tidligere åra. Og denne trenden har vedvart utover i 2021, sier han.

Det selges alltid flest boliger i Nord-Norge i vår- og sommermånedene, og liggetiden går litt opp utover høsten og vinteren.

- Normalt har boligene noe lengere liggetid, altså hvor lang tid det tar fra en bolig blir lagt ut for salg, til den faktisk skifter eier, fra høsten av og til rundt årsskiftet. Det er riktignok ikke snakk om mer enn noen dager fra eller til, presiserer Andreas.

Fortsatt høye boligpriser

På tross av en forventet renteoppgang tror han prisene vil holde seg på dagens nivå.

- Det er lite som tilsier at prisene vil gå dramatisk ned i månedene framover, selv om vi forventer en nedgang utover sen-høsten. Boligprisene svinger igjennom året, og det er helt naturlig at de har en nedgang når det nærmer seg årsslutt. Totalt sett på året, vil vi ha boligpriser som er høyere enn de var på samme tid i fjor, men den prosentvise økningen vil nok variere fra by til by. Interessen for bolig både i store og mellomstore byer i Nord-Norge vedvarer, forteller Andreas.

Etter koronapandemiens inntog i livene våre er det enkelte ting som har endret seg.

- Det er mange som ønsker seg bolig med et ekstra rom som kan brukes som hjemmekontor, forteller Kristin Amundsen, administrerende direktør i EiendomsMegler 1 Nord-Norge.

- Det er svært mange som har benyttet Korona-tiden til å kjøpe seg opp i boligmarkedet. Og når de da bytter bolig, etterspør de en større bolig, som har det ekstra rommet som kan brukes som hjemmekontor. Dette har vi registrert både i bruktboligmarkedet og på nybygg-prosjekter, sier hun.

Flere vender hjem

Eiendomsmeglerne har gjennom pandemien merket en tendens til at flere utflytta nordlendinger vender nesen hjemover.

- Pandemien har vist oss at behovet for å være nærmere familie og venner betyr mye, mens man kan ta med seg jobben nær sagt «hvor som helst». Vi ser stadig flere nordlendinger som i dag bor sørpå på visninger i Nord-Norge. Det blir veldig spennende å se om denne tendensen vedvarer, også når vi kan legge koronapandemien bak oss, sier Andreas.

Det skal føles trygt å kjøpe og selge bolig

Vi vet at trygghet er viktig når man skal kjøpe og selge eiendom. Derfor får du som kunde en rekke fordeler som skaper forutsigbarhet, trygghet og smidighet for både kjøper og selger.

Tilstede der du er

Vi bor og virker midt i markedet, vet hva som rører seg og hvem som drømmer om akkurat din eiendom.

Lokalkunnskap

Etter mange år som landsdelens største eiendomsmegler, er det ingen som kjenner boligmarkedet i Nord-Norge bedre.

Kort responstid

Med meglerkontor i 16 byer er vi alltid lett tilgjengelig for rask og god oppfølging.

Klar for å komme i gang?

Vi hjelper deg hele veien og sørger for at du føler deg ivaretatt gjennom alle stegene. Fyll ut skjemaet, så tar vi kontakt. Enkelt, greit og uforpliktende.  

Obligatoriske felter er merket med *

Vi deler ikke dine personopplysninger med uvedkommende. Se vår personvernerklæring for mer informasjon om vår behandling av dine personopplysninger.

Følg oss på sosiale medier