5 tips på visningsdagen til deg som skal selge bolig

Ungt par som venter barn er på visning på et kjøkken, peker og diskuterer. Foto

Ved planlegging av salget, blir selger og megler enig om dato og tidspunkt for avholdelse av visninger. De fleste meglerforetak benytter seg av visningspåmelding, og da har megler en god oversikt over antall personer som forventes å besøke visningen. Antall besøkende avhenger av type bolig, pris, årstidene, boligmarkedet men også noe så enkelt som været. Noen få ganger opplever megler at de som har meldt seg på visning, likevel ikke kommer. Dersom man ikke benytter seg av visningspåmelding, har megler ingen oversikt over antallet som besøker visningen. Visningene er da åpen for alle.

Forbered boligen

Forbered boligen godt og begrens bruken av boligen i timene før visning. Unngå rot, sterk matlukt, bruk av dusj/badekar og oppheng av tøy til tørk på selve visningsdagen.

Informer beboere

Informer om visningen til de som bor på eiendommen eller til borettslaget/sameiet om du bor i blokk. Er du heldig unngår du unødvendig støy og de andre beboerne kan eventuelt utsette arbeid som kan være forstyrrende. Har du leietaker må disse informeres fordi utleiedel må være tilgjengelig på visningen.  

Gjør ting klart for megler

Mye av dette inngår i forberedelsene som det å vaske og rydde i boder, og sette på lys i alle rom. Husk at megler må ha nøkler til bod, kjeller, og garasjen, slik at det er mulig å vise frem disse rommene.

Vær tilgjengelig

Som regel trenger du ikke å være tilstede på selve visningen, men det kan være lurt å være tilgjengelig i tilfelle megler får et viktig spørsmål som bare du kan svare på.

Legg siste hånd på verket

Luft ut boligen og ha en behagelig temperatur (varme i gulvet om det er kjølig ute). Pynt gjerne opp med friske blomster eller planter. Megler kan tenne stearinlys og hvis du har gjort alt klart, kan hen fyre opp i peisen på kalde dager.