Da Hans Petter og Ina ikke fikk solgt leiligheten ble meglerens råd veldig viktig

Når familien trengte mer plass var det et lykketreff at en større naboleiligheten skulle selges. Det var kun et skjær i sjøen.

Ingen ville kjøpe leiligheten

Velkommen inn, sier Hans Petter Franck-Nielsen i det han og samboer Ina Elisabeth Korbi Takle åpner døren til den romslige leiligheten i Blomsterdalen i Bergen. Familien stortrives i sameiet i Ytrebygda. Da de i 2020 så at naboleiligheten kom for salg, med større plass og flere soverom, var de ikke i tvil om at de måtte slå til. Transport av flyttelasset var det minste problemet. Langt verre var det å få solgt leiligheten de allerede eide i det samme sameiet.

Hans Petter Franck-Nielsen

I et tregt boligmarked i siste kvartal av 2020, fikk paret problemer med å selge leiligheten de allerede eide. Plutselig satt de med to leiligheter.

Vi fikk en veldig god tone med megleren vi kjøpte den nye leiligheten av. Han var jordnær og realistisk. Da vi ikke fikk solgt i november i 2020, skjønte vi at markedet var tungt, sier Ina Korbi Takle.

Tydelig råd fra eiendomsmegler

De beholdt eiendomsmegler Knut Harald Olsen fra EiendomsMegler 1 Fana gjennom hele prosessen.

Vi følte det var timingen som var feil, ikke megleren. Knut Harald er veldig godt kjent i bydelen og er selv herfra. Det er alltid en fordel. I tillegg var rådgivningen vi fikk uvurderlig. 

Megler Knut Harald Olsen i Fana husker godt situasjonen de sto i høsten 2020.

Markedet var veldig rolig. Dette var midt under koronapandemien. Vi hadde siste visning i midten av november, og da var markedet blitt enda kjøligere. Vi vurderte om boligen skulle prises ned, men da var det en fare for at den ble solgt for mindre enn den ble kjøpt for, sier Olsen.

Rådet fra eiendomsmeglere var tydelig. Ta leiligheten av markedet, og lei den ut i en periode.

bilde av sitat-forfatter, Knut Harald Olsen, Eiendomsmegler.

Sitat start,  Vi rådet dem til å ta leiligheten av markedet og leie den ut en periode. De var i en situasjon der det gikk greit, og da er den tryggheten veldig god å ha.
- Knut Harald Olsen, Eiendomsmegler

Nytt forsøk i 2023

Etter to år med utleie ble leiligheten lagt ut igjen for salg i januar i 2023. Den ble solgt fem dager etter første visning.

Det er klart at vi var ekstra spent på hvordan det skulle gå siden vi ikke fikk solgt sist, sier Korbi Takle.

Vi hadde visning på en torsdag og solgte på den påfølgende tirsdagen, sier en meget godt fornøyd Franck-Nielsen.

Eiendomsmegler Knut Harald Olsen som har jobbet i bransjen i 16 år, er tydelig på hva som er det viktigste i jobben. Veldig mye handler om god rådgivning. Jeg kunne pushet på og fått dem til å selge, men jeg hadde ikke noe å vinne på det i det lange løpet. Utfallet ble betydelig bedre da vi kom over i et helt annet marked.

Hans Petter Franck-Nielsen er takknemlig for gode råd