Hett boligmarked

Vibekke solgte etter første visning

Tekst: Tonje Pedersen, Apriil

– Jeg ble så glad! I går tørket Vibekke Gilje de siste støvkornene i den gamle leiligheten sin, og i dag flytter de nye eierne inn. Leiligheten ble solgt etter første visning, flere hundre tusen over takst, og Vibekke er naturlig nok strålende fornøyd.

EN GLEDELIG OVERRASKELSE

Er du en av dem som har kjent på boligsalgsnervene denne våren? Som har ligget våken og bekymret deg for om huset skulle bli solgt? Da fikk du trolig en gledelig overraskelse. Boligmarked koker om dagen, og Vibekke Gilje er en av mange som kan glede seg over et vellykket salg. 

 

– Her har jeg bodd sammen med sønnen min, som nå er tre år. Dette var min aller første egne bolig, så det er litt vemodig å stå her, selv om jeg egentlig er ferdig med huset. Vi har så gode minner herfra, forteller Vibekke Gilje om den tidligere boligen sin i Sandnes.

ET SALG ETTER BOKA

Bak henne ligger leiligheten som hun akkurat har overlevert til nye eiere. Etter noen år merket hun at leiligheten begynte å bli litt liten for henne og sønnen Jens. I tillegg ville hun bo i et mer barnevennlig område.Hun  kontaktet eiendomsmegler Cecilie Vik, og sammen la de en salgsstrategi for leiligheten.

 

– Vibekke hadde en veldig fin uteplass. Den er viktig for opplevelsen av akkurat denne leiligheten. Derfor valgte vi å vente med å legge ut leiligheten til det var litt grønnere rundt oss. I tillegg var hun flink til å style, og vi hadde en god fotograf og fikk laget en svært god presentasjon av leiligheten.

 

Mens andre koste seg på fjellet, brukte Vibekke påskeferien til å beise terrassen. Sammen med mor og venninner stylet hun inne, med grønne planter, fine bilder og små detaljer.

 

– Selv om vi tok bildene etter påske, måtte vi likevel spa vekk litt snø den dagen fotografen kom. Heldigvis ble det grønt og fint på bildene, ler Vibekke.

 

– Jeg vil kalle det et perfekt salg! Det gikk helt etter boka. Cecilie Vik i EiendomsMegler 1 er fornøyd med resultatet: 14 på visning, 5 i budrunden og solgt dagen etter visning for 240 000 over prisantydning!

GODT BOLIGMARKED I SØRVEST

Akkurat nå står kjøperne i kø for å sikre seg de mest attraktive boligene. Boligmarkedet koker på hele Sør-Vestlandet, forteller administrerende direktør Laila Neverdahl i EiendomsMegler 1 SR-Eiendom, som har ansvaret for regionene Vestland, Rogaland og Agder.

 

– Dette har vært et veldig spennende år så langt! Selv om vi forventet prisstigning, er trykket i markedet høyere enn vi trodde. 

 

På tross av usikkerhet og pandemi, ble det i fjor på landsbasis omsatt nær 7 prosent flere boliger enn året før. I Oslo steg prisene med 12 prosent. De siste 12 månedene har prisene gått opp både i Vestland, Rogaland og Agder. Mens Vestland har hatt en prisstigning på 9,7 prosent er prisene i Rogaland og Agder gått 8,6 prosent opp.

 

– Dette er gode nyheter for alle som skal selge bolig. Dersom du vurderer et boligbytte kan tidspunktet være rett nå. Samtidig er eiendomshandel ikke en impulshandling, og vi er opptatt av å være en god rådgiver for våre kunder, både ved salg og kjøp, sier Neverdahl.

OPTIMISMEN STIGER

Optimismen stiger i landet. Det er lave boliglånsrenter og folk rykker stadig fremover i vaksinekøen. Til tross for at rentenivået sannsynligvis vil ta seg noe opp, er det forventet lave renter også fremover. Så langt i år har etterspørselen vært større enn tilbudet. Færre boliger i omløp gjør også sitt til at det blir kamp om de gode objektene, mener Neverdahl.

 

– Meglerne våre forteller om ivrige kjøpere, mange på visning og gode salg. Det beste markedet for oss er et marked der både kjøpere og selgere er fornøyde – og det har vi nå! Vi tror på et fortsatt godt eiendomsmarked fremover og gleder oss til tiden som kommer.

PLANLEGG SALGET MED MEGLEREN DIN

Det er viktig å ha en god plan for salget før boligen legges ut. Eiendomsmegler Cecilie Vik reiser derfor ofte tilbake til kundene etter befaringen for å gi tips om hva de bør tenke på før visningen.

 

– Jeg opplever at folk er veldig bevisste på hvordan boligen bør presenteres, og mange er flinke til å gjøre det på egenhånd, men jeg gir likevel gjerne noen små tips på. Hvis det trengs, kobler vi på stylist.

 

Med et godt boligmarked, kan det kjennes riktig å få ut boligen i markedet raskt, men det er lurt å ta seg tid til å presentere boligen best mulig. Små grep kan gjøre boligen mye mer attraktiv for potensielle kjøpere.

Og du, signerer du med oss før 13. juni, spanderer vi hotellhelg på deg!

Vi vet godt at det kan være stressende å selge boligen sin. Derfor spanderer vi en deilig hotellhelg på deg som skal selge boligen din med EiendomsMegler 1 SR-Eiendom, sånn at du kan lade batteriene og få skuldrene der de skal være. Spa, storbyferie eller serie-binging og pizza på rommet: Du bestemmer! Gjelder alle nye salgsoppdrag som er signert i kampanjeperioden 18. mai – 13. juni. Slik gjør du.