Skal du selge sommerhytta? 

Kom i gang, jo før jo heller!

Tekst: Apriil
Foto: EiendomsMegler 1 

De to siste årene har det norske hyttemarkedet rett og slett kokt. Folk har nytt ferien i eget land, brukt penger de har spart på den lave renta og virkelig fått øynene opp for gode dager på egen hytte. 

Øystein Vestre, Christoffer Haugeberg Våge og Kristen Brekke er eiendomsmeglere på hvert sitt EiendomsMegler 1 -kontor her på Haugalandet. Selv om de tre til daglig selger hytter på litt ulike steder, er de skjønt enige om rådet til deg som vurderer å selge hytta ved sjøen: Gå i gang med planleggingen så fort som mulig. 

Skiftet skjer når snøen smelter

– Hyttesalget er naturlig nok svært sesongbasert, sier Øystein. Han er eiendomsmegler og avdelingsleder ved EiendomsMegler 1 sitt kontor i Haugesund, og ifølge ham er tendensen den samme hvert år: – Fra nyttår og frem til påske selger vi mest fjellhytter. Fra påske til sommeren vil folk ha hytte ved sjøen. Når påsken er sen, slik den er i år, ser vi at trykket er ekstra stort enda tidligere på året, også når det gjelder hytter ved sjøen. 

– Det finnes også en del kjøpere som ikke fikk kjøpt i fjor vår, rett og slett fordi det ikke var nok hytter ved sjøen til salgs i fjor, legger Kristen Brekke til. Han er eiendomsmegler ved Karmøy-kontoret, og selger hytter over hele Haugalandet. – Disse kjøperne er naturlig nok svært modne for et kjøp, så her kan du gjøre en god og rask hyttehandel om du treffer den rette.  

– Ja, vi ser at stadig flere interesserte kjøpere allerede nå kommer innom eller ringer for å høre hva vi har for salg av hytter ved sjøen, istemmer Øystein.

Hytter i alle prisklasser

Utedo og vann i brønnen, eller et hjem nummer to med samme komfort og standard som hjemme? – Markedet er egentlig godt for hytter i alle prisklasser, fra relativt enkle hytter til en halv million, opp til de mer kostbare hyttene med høy standard, sier Christoffer Haugeberg Våge, eiendomsmeglerfullmektig på Tysvær-kontoret.

– Gode solforhold og fin utsikt er kvaliteter folk etterspør uansett prisklasse. Når det gjelder sommerhytter er det selvsagt også fint med nærhet til sjøen. Mulighet for båtplass er også populært.

– De fleste hyttekjøperne er haugalendinger som vil ha hytte en kort kjøretur hjemmefra. Unntaket er Sauda, hvor også siddisene kjøper feriebolig både sommer og vinter. 

God planlegging er første skritt

– Vet du at du vil selge, er en prat med megler et godt sted å begynne, sier Kristen. – Jobben vår er å være gode rådgivere. Vi kan for eksempel hjelpe deg med å vurdere hvilke oppgraderinger du bør prioritere før du legger ut hytta for salg. Mange selgere brenner seg på at de gjør kostbare utbedringer som viser seg å ikke være viktige for kjøper, når de like gjerne kunne klart seg med et strøk maling eller noen nye bord i kledningen. 

Det aller viktigste er de enige om, alle tre: – Kom i gang så snart som mulig! Kjøperne er klare, så da gjelder det bare å være først ute med akkurat den riktige hytta.

EiendomsMegler 1

EiendomsMegler 1 er landets største leverandør av eiendomsmeglertjenester, med nesten 1000 ansatte på kontorer over hele landet.

På Haugalandet har EiendomsMegler 1 tre kontorer: Karmøy, Tysvær og Haugesund sentrum