Skal du selge sommerhytta? 

Kom i gang, jo før jo heller!

Tekst: Apriil
Foto: Foto Erik AS

De to siste årene har det norske hyttemarkedet rett og slett kokt. Folk har nytt ferien i eget land, brukt penger de har spart på den lave renta og virkelig fått øynene opp for gode dager på egen hytte. 

Eiendomsmegler Bente Faksnes selger hytter i hele Sunnhordland, og hun har en tydelig anbefaling til deg som vurdere å selge hytta: Ikke vent!

– Akkurat nå er det stor etterspørsel etter sjøhytter, med flere kjøpere enn selgere og få hytter å velge mellom. Sannsynligvis finnes det mange kjøpere som ikke fikk tak i drømmehytta i fjor, og de står nok og tripper nå, sier hun.

Tenk kreativt: Solceller, borevann og biotoalett

Bente og kollegaene hennes selger hytter i alle prisklasser, fra de aller enkleste til rett over en million, til påkostede eiendommer med egen strandlinje til 5-6 millioner. Tenker du at hytta di er i enkleste laget? Bente er ikke nødvendigvis enig: 

– Vær stolt av den standarden du har! I dag finnes det mange gode løsninger på markedet for deg som ikke har innlagt vann eller strøm, for eksempel: Solcellepanel, biotoalett, borevann … Vi meglere vet hva som finnes av løsninger, og vi er flinke til å videreformidle dem til interesserte kjøpere, sånn at de klarer å forestille seg mulighetene.

God planlegging er første skritt

– Har du bestemt deg for å selge hytta, er en prat med megler uansett et godt sted å begynne, sier Bente. – Jobben vår er å være gode sparringpartnere og rådgivere. Vi kan for eksempel hjelpe deg med å vurdere hvilke oppgraderinger du bør prioritere før du legger ut hytta for salg. Mange selgere brenner seg på at de gjør kostbare utbedringer som viser seg å ikke være viktige for kjøper, når de like gjerne kunne klart seg med et strøk maling eller noen nye bord i kledningen. Det viktigste er å vise kjøperne hvor fint de kan få det på hytta di, og få dem til å se mulighetene, avslutter Bente. 

Trenger du hjelp til å komme i gang med salg av hytte eller bolig?

Ta kontakt med Bente eller en av kollegaene hennes hos EiendomsMegler 1!

EiendomsMegler 1

EiendomsMegler 1 er landets største leverandør av eiendomsmeglertjenester, med nesten 1000 ansatte på kontorer over hele landet.

Meglerne på EiendomsMegler 1 sitt kontor i Ringvegen 31 selger boliger og fritidsboliger på Stord, Fitjar, Bømlo, Tysnes og Kvinnherad.

Selge sommerhytta?