Godt boligmarked på Haugalandet

Tekst: Tonje Pedersen, Apriil

Ikke siden 2016 har EiendomsMegler 1 Haugalandet solgt så godt som i fjor.
Med økt satsing på kontoret på Karmøy ser regionleder Runar Aarekol fram til nok et godt boligår.

Annerledesåret 2020 ble for EiendomsMegler 1 Haugalandet det beste på mange år. Kontoret er markedsledende og den klart største megleren på Haugalandet. Juni var en god måned, mens juli var bedre enn normalt, og i siste halvdel av året tok meglerne igjen hele tapet fra de stille månedene i mars og april. – Vi er kjempefornøyde med året. Våren som startet med krisemøter og permitteringer, endte med at meglerne omsatte over 600 eiendommer. I perioder har vi hatt lang omsetningstid, men nå går også dette raskere, forteller regionleder Aarekol.

VELFUNGERENDE BOLIGMARKED

Mens det store boligutvalget minsker, er markedet i ferd med å stabilisere seg. Flere enheter selges nå etter første og andre visning. – Akkurat nå har vi et velfungerende boligmarked. Det finnes mange kjøpere der ute, vi har lave renter og Haugalandet holder et lavt prisnivå. Det gjør at vi selger veldig godt for tiden, sier Aarekol.

Gode tider i boligmarkedet på Haugalandet gjør at EiendomsMegler 1 nå satser friskt. Nylig sikret Aarekol seg en av meglerne fra Privatmegleren og gleder seg til å ha flere meglere tilstede på Karmøy. Inn kommer
Kristen Brekke, en seniormegler med lang fartstid og over seks års erfaring som tidligere megler i EiendomsMegler 1. – Jeg har lenge lengtet tilbake, og nå gleder jeg meg veldig til å komme hjem! Dette er drømmejobben min, sier Brekke, som selv er født og oppvokst på Karmøy. – Jeg er oppvokst på Torvastad, bygda i mitt hjerte, og har store deler av familien og slekta mi på Karmøy. Konkurrentene skal merke at jeg er tilbake, ler han.

GOD RELASJON MED KUNDENE

Bortsett fra noen års pause i bilbransjen, har Brekke jobbet som megler siden 2002. Han har blant annet solgt boliger i Oslo i over åtte år, før han flyttet hjem og ble megler i EiendomsMegler 1. Selv legger han mye av sjelen sin i jobben og er glad i det gode forholdet han får til kundene. – Alle salg er ulike, men jeg er åpen og utadvendt og er opptatt av å ha en god relasjon med kundene. Jeg lykkes når både kjøper og selger er fornøyd med salgsprosessen, og jeg gjør alt jeg kan for å få til det.

Med styrket lag, og totalt 15 ansatte, er regionleder Runar Aarekol klar for det kommende året. – Vi er veldig optimistiske for neste år. Jeg håper hele samfunnet kommer styrket ut av denne krisen og ser fram til 2021 og et nytt år med boligsalg på Haugalandet.