Meglerne som selger med hjertet.

Mange kan megle. Men få kjenner Sandnes som disse meglerne i EiendomsMegler 1. 

 

Tekst: Tonje Pedersen, Apriil
Foto: Helle Navratil

Dette er historien om eiendomsmeglerne i Sandnes. De fleste av dem bor i kommunen selv, har jobbet på kontoret i en årrekke og kjenner områdene de selger i ut og inn.En meglers hverdag dreier seg om befaringer, rett prising, salgsstrategier, visninger og budrunder. Men for meglerne i Sandnes handler det først og fremst om lidenskap for det de holder på med – og om et hjerte som banker for byen de bor og jobber i. Med en salgsstatistikk som ingen kan ta fra dem i Sandnes, jobber meglerne i EiendomsMegler 1 knallhardt med å selge boliger. De fleste av de 14 ansatte bor i byen selv og er patrioter på sin hals. – Jeg hadde ikke flyttet til Stavanger selv om jeg fikk gratis tomt, ler Jan Einar Thesen, leder for Sandnes-kontoret, en kjent mann i bybildet og en ekte gauk.

RESPEKT FOR BOLIGSALGET

For Thesen er en god megler mer enn en boligselger. Megleren bør være en menneskekjenner, en som setter seg inn i situasjonene til kundene og en som gjør sitt beste for at salget skal svare seg for boligeieren. Samtidig skal megleren også ivareta kjøperen. De som kjøper bolig tar på seg en forpliktelse som vil påvirke økonomien i mange år fremover. Da er det ekstra viktig at de føler seg trygge i handelen de går inn i.

– Det er helt avgjørende for meg at de som jobber her skjønner hvor viktig jobben vår er i menneskers liv, og at vi behandler folk godt. Vi selger hjem som folk er glade i og som de har bodd i lenge. For de som kjøper er dette den største investeringen de gjør i løpet av livet. Derfor har vi alltid med oss at boligsalget skal gi best mulig resultater for den som selger, og trygg handel for de som kjøper, sier Thesen, som har meglet i byen i over 20 år.

 
 

STABILT BOLIGMARKED

Da viruset stoppet Norge i vår, forberedte eiendoms- meglerne i Sandnes seg på en rolig periode. April og starten på mai ble roligere enn vanlig, men fra midten av mai var farten tilbake.  

- Situasjonen stabiliserte seg mye fortere enn vi fryktet. Siden midten av mai har bruktmarkedet gått veldig bra her i Sandnes. Nybygg går nok litt saktere. Folk sitter på gjerdet og har is i magen. Det er også veldig mye bra å velge i blant de nye prosjektene, sier Thesen.

Kjenner Sandnes

Sandnes. Byen innerst i Gandsfjorden, der kremmerånden står sterkt, folk står på, tar initiativ og skaper verdier. Den voksende byen er nå Norges 11. største med rundt 80.000 innbyggere – bosatt i sentrum og rundt i bydelene. I disse områdene jobber Sandnes-meglerne hver dag. Meglerne kjenner endringene som er på vei, kan de ulike nabolagene, gatene, skolene, butikkene – og vet hvem som har utsikt, kveldssol og hvem som kan starte fjellturen hjemmefra. De vet også hvilke områder som er under bygging og kjenner kvalitetene og egenskapene til de nye boligfeltene som kommer. Meglerne holder seg oppdatert på hvilke områder som er mest barnevennlige, hvor det bor flest eldre, hvor folk kan leve mest mulig urbant og hvor nær boligen ligger fra buss og tog.

ALT PÅ ETT STED

I lokalene til Sparebank 1 SR-Bank sitter eiendomsmeglerne sammen med rådgiverne i banken. Veien er aldri lang for en bankrådgiver til å skaffe megler for kundene som vil selge bolig. Og motsatt, for kjøperne er det godt å vite at det er kort vei til boliglånet når den rette boligen dukker opp. Det hjelper også for de store aktørene at meglerne har banken i ryggen i større prosesser og transaksjoner.

Hos EiendomsMegler 1 Sandnes jobber sju eiendoms- meglere med boligsalg, mens tre selger nybygg. I tillegg har kontoret ansatte som er salgsstøtte for meglerne, samt en egen fagansvarlig som kvalitetssikrer hver eneste handel. Kvalitetssikringen internt gjør at EiendomsMegler 1 har svært få klager. Hele ni av ti anbefaler meglerne videre til venner og kjente. Erfaringen og kompetansen gjør tilbudet i Sandnes unikt, mener Thesen.


– Kundene våre skal være trygge på at vi gjør jobben skikkelig, derfor har vi også kvalitet i fokus. Med en fagansvarlig som kvalitetssjekker salgene, kan både meglerne og kundene være trygge på at vi følger alle lover og forskrifter.

 

 

500 BOLIGSALG I ÅR

EiendomsMegler 1 selger desidert flest boliger i Sandnes. Så langt i år har Sandnes-meglerne bidratt til at kjøpere og selgere har funnet hverandre gjennom over 500 boligsalg. Dette er også de meglerne som gjennomfører flest visninger i Sandnes og som møter de aktuelle kjøperne. – God megling handler selvfølgelig om folkene som jobber med det. Her hos oss har vi dedikerte meglere med lang erfaring, som legger stolthet i jobben sin.

 

Kontakt EiendomsMegler 1 Sandnes om du vil ha hjelp med å selge din bolig.