Selge bolig i år?
Her får du tips og råd som selger

Tekst: Apriil
Foto: EiendomsMegler 1 / Shutterstock

Våren er fantastisk, med lyse kvelder, bjørketrær som spretter og blomsterbed som bugner. Hvis du har planer om å selge boligen din i år, bør du sørge for å få med deg denne fine tiden. Og – det er ikke bare hagen som ser ekstra bra ut akkurat nå, markedet er også gunstig for deg som skal selge.

– Akkurat nå opplever vi et godt boligmarked, med kort omløpshastighet og mange interessenter og kjøpere, sier Trine Rønning Brekke, eiendomsmeglerfullmektig på EiendomsMegler 1 sitt kontor i Haugesund.

Stein Gunnar Døse, megler ved Karmøy-kontoret supplerer: – Når det gjelder objekter, er det per nå lite eneboliger ute for salg både i Haugesund- og Karmøy-området, noe som gir stor konkurranse rundt de eneboligene som ligger ute. 

– Planlegger man å selge bolig til høsten eller vinteren, anbefaler vi å starte prosessen tidlig, sier Trine, – gjerne allerede nå. Særlig med tanke på produksjon av utebilder, nå som hage og blomster er på sitt fineste her lokalt.

Trine Rønning Brekke
Eiendomsmeglerfullmektig, Haugesund

Ta kontakt.

Solgt før sommerferien

Trine og Stein Gunnars opplevelser er ikke unike for Haugesund og Karmøy: Akkurat nå er omsetningstiden på boliger rekordlav i store deler av landet, så legger du ut boligen for salg nå, er den sannsynligvis solgt før sommeren.Det er også godt med folk på visninger om dagen, og de fleste boligene selges over prisantydning. Det er, som alltid, ekstra stor rift om eneboliger og andre større familieboliger, men også rekkehus selger godt de fleste steder.

– Tydelige varsler fra Norges Bank om økt rente fremover har så langt ikke hatt noe dempende effekt på boligmarkedet, sier Trine. – Samtidig vet vi av erfaring at urolige tider, som de vi opplever nå, kan føre til endring i boligprisene. Hvis du vet at du skal selge boligen din i 2022, anbefaler jeg absolutt å gjøre det nå, mens markedet ennå er godt og forutsigbart, sier hun.

Stein Gunnar Døsen
Eiendomsmegler MNEF, Haugesund

Ta kontakt.

Legg en plan med banken og megleren

– Uansett om du vil selge nå eller til høsten, er det å legge en god plan noe av det viktigste du kan gjøre for å sikre et vellykket salg, mener Stein Gunnar. Vi hjelper deg med en god plan for markedsføring av boligen. Vi har også et tett samarbeid med SpareBank 1 SRBank for å bistå både kjøpere og selgere, slik at du får en hverdagsøkonomi du lever godt med.

Finn din megler.

Se min hage! 

Skulle tro jeg hadde grønne fingre

Noen er så heldige at de har en hage full av blomstrende stauder og epletrær som bugner helt av seg selv. Det eneste de trenger å gjøre før visning er å skru på robotplenklipperen og sette ut et par stoler på terrassen. Ikke en av dem? Heldigvis finnes det håp. Her er noen tips til deg som ikke elsker hagearbeid:

Plant i potter

Store og små potter er et kjempefint alternativ hvis du ikke har fine bed å vise fram. Dra på hagesenteret og spør etter blomster som varer så lenge som mulig. Er du heldig, har du en hage som blomstrer helt til høsten kommer. 

Husk å vanne

Det høres kanskje selvsagt ut. Alle vet at planter trenger vann. Likevel er det fort gjort å glemme å vanne, ikke minst hvis du ikke bor selv i huset du skal selge. Og visne blomster er nesten verre enn ingen blomster… 

NB: Det går an å vanne for mye også, da drukner plantene. Sørg for at de får akkurat passe, og spør på hagesenteret hvis du ikke vet hvordan de forskjellige plantene dine helst vil ha det. 

Velg hardføre, lettstelte blomster

Mange blomster tåler litt røff behandling - kanskje til og med litt snø. Stemorsblomster, for eksempel, tåler både skygge og kulde. De finnes også i mange forskjellige farger, så du kan enkelt få til et fargerikt lite bed eller en samling krukker på terrassen, bare ved å plante stemorsblomster. 

Tenk grønt

Forskjellige urter gjør seg godt i et hjørne av hagen eller på en liten balkong. Mynte, gressløk og kruspersille, for eksempel, er dekorative urter som tåler en støyt – og som kan friske opp uterommet ditt til visning. Eføy er en annen fin plante som klarer seg godt selv, og som kan klatre opp en litt kjedelig husvegg.

Skal du selge boligen din?