Selge bolig på nyåret?

Start forberedelsene nå

Tekst: Apriil
 

Det kan lønne seg å være først ute på FINN i januar. I starten på året er det mindre boliger til salgs, og kjøperne er klare for et nytt år med endringer og nye muligheter. Start forberedelsene av boligsalget allerede nå, og begynn med å kontakte megler.

I fjor spurte en kompis Christina Låmar om hun kunne hjelpe ham å selge leiligheten sin, siden hun hadde erfaring med dette fra tidligere. Christina sa ja, og så gjorde hun alt etter boka: Hun startet med å kontakte megler, hun fulgte gode råd, og ikke minst, hun fikk boligen for salg tidlig på nyåret.

LEGG EN GOD PLAN

– Jeg hadde brukt Bård Mo tidligere og vært veldig fornøyd. For meg var det veldig naturlig å bruke den samme megleren. Christina kontaktet Bård i EiendomsMegler 1 i november. Han kom på befaring, og sammen så de på leiligheten. 

– Hva er lurt å gjøre, og når bør den legges ut, spurte jeg. Han var veldig tydelig på at jeg måtte snu meg rundt og være klar så fort som mulig på nyåret. Han viste til statistikk og hjalp meg å legge en god plan for salget.

 – Bård ga meg noen tips til små kosmetisk grep, og vi ble enige om å friske opp leiligheten litt. De to ble enige om at Christina skulle foreta en mindre oppussing, med friske farger og færre møbler.

 

Det er som regel en del som skal på plass før boligen endelig skinner i annonsene. Derfor er eiendomsmegler Bård Mo svært opptatt av at selgerne starter prosessen så fort som mulig, sånn at de er klare på nyåret.

– Forberedelsene er svært viktig for et vellykket boligsalg. Start med å ringe megler for avtale. Da kommer vi på befaring, gir en verdivurdering og lager en salgsstrategi. Vi snakker om når boligen bør legges ut i markedet, om vi skal ta bildene før snøen kommer, når er solforholdene best, er det noe som bør utbedres før vi tar bilder og lignende. Alt dette er lurt å finne ut så tidlig som mulig.GODE SALG I JANUAR

Til daglig jobber Mo ved kontoret til EiendomsMegler 1 i Bergen sentrum. Etter mange år i bransjen, har han lang erfaring med boligsalg og den helt perfekte timingen. 

– Jeg mener helt klart at januar er den aller beste måneden i året å selge bolig. Alle tror det er på våren, men i januar og februar er det få boliger i markedet. De som selger i den perioden får gode salg. Det ser vi år etter år. Mange ønsker en ny start i januar, og folk er klare for endringer. Vi får godt besøk på visninger på nyåret.Mens Christina brukte romjulen på å hjelpe kameraten med å male leiligheten lysere, skifte fronter på kjøkkenskapene og bære ut de største møblene for å få leiligheten til å se litt større ut, brukte Bård tiden på å innhente alt av informasjon om eiendommen og gjøre klar salgsoppgaven, tilstandsrapporten, prospektet og alle andre dokumenter som skal på plass i salgsprosessen. Da han kom på ny befaring i januar, gikk de gjennom endringene hun hadde gjort i leiligheten.

– Vi ble enige om at leiligheten var klar og avtalte å legge den ut tidlig i februar. Underveis i prosessen var han veldig tett på. Han ringte og spurte om vi hadde kontroll og hvordan vi lå an. Selv om han hadde bestilt fotograf, endret han tidspunkt til en finværsdag. Den fleksibiliteten setter jeg stor pris på. Selv om det var korona og helt andre regler, var prosessen veldig smidig. Han hadde god kontroll, og jeg følte meg veldig ivaretatt i prosessen. Det gode samarbeidet og planleggingen, gjorde at leiligheten solgte godt over takst, og EiendomsMegler 1 satt igjen med en svært lykkelig boligselger. 

– Det er veldig hyggelig når vi følger oppskriften. Start tidlig, kontakt megler og bruk gjerne romjulen på å male soverommet. Lykke til med boligsalget, avslutter Bård Mo i EiendomsMegler 1.  

 

Vurderer du å selge bolig? Kontakt megler.