Megleren som gir deg trygghet når markedet er i endring

Boligmarkedet er i endring og det er vanskelig å spå fremtiden – du sitter kanskje på gjerdet når det gjelder boligsalg? Det er det ingen grunn til.

Publisert 7. september 2023. Sist redigert 20. september 2023

En trygg partner når du skal selge bolig

De siste årene har boligmarkedet vært eksepsjonelt godt, med stor etterspørsel etter boliger. Nå ser vi en endring i etterspørselen, noe som naturligvis henger sammen med den generelle prisøkningen i samfunnet.

– Vi er trolig inn i en periode hvor hvert enkelt boligsalg vil ta lengre tid, men det er fortsatt et robust marked, forteller Kent Nergård i EiendomsMegler 1.

Våre meglere har vært gjennom større svingninger i markedet tidligere. Med erfaring og trygghet hjelper vi deg med å ta de riktige avgjørelsene, som skaper mer verdi for deg som boligselger. Går du med tanker om å selge bolig? Da er det nå du må sette i gang!

bilde av sitat-forfatter, Kent Nergård, EiendomsMegler 1 Midt-Norge.

Sitat start,  – Løfter vi blikket og ser på boligmarkedet i et historisk perspektiv, tar det fortsatt kort tid å selge bolig.
- Kent Nergård, EiendomsMegler 1 Midt-Norge

Kjøpere på blokka

Våre meglere har verdifull lokalkunnskap og kjenner både nabolaget og markedet der du bor. Det betyr at du får riktig prisantydning og strategi når boligen skal selges. Med et bredt nettverk i nærområdet kommer riktig kjøper på visning. Ettersom vi selger flest boliger er vi også i kontakt med flest potensielle kjøpere. Sjansen er derfor stor for at vi vet hvem som vil kjøpe nettopp din bolig.

Det er viktig for oss å lose våre kunder trygt gjennom hele salgsprosessen. I samarbeid med SpareBank 1 SMN står vi fjellstøtt med lokal tilstedeværelse. Vi kan derfor tilby skreddersydde produkter og tjenester. Blant annet kan vi raskt tilby finansieringsbevis om du skulle trenge det. Og en god mellomfinansieringsløsning om du kjøper ny bolig før du selger den gamle.

– I tillegg har vi et dedikert støtteapparat i ryggen, som gir oss tid til å fokusere fullt og helt på deg og salget av din bolig, informerer Kent.

Gode forberedelser tar tid

Om du bør kjøpe eller selge først finnes det ikke et generelt svar på. Vår viktigste anbefaling er at du kjøper og selger i samme marked, det vil si innenfor samme tidsrom. Da vil prisene i markedet være på et stabilt nivå, og din økonomiske situasjon blir mer forutsigbar.

Uansett om du kjøper eller selger først, er et godt forarbeid alfa og omega for et vellykket boligsalg. Prosessen innebærer alt fra besøk av megler, befaring av takstmann, styling og klargjøring til foto. Så her er det viktig å starte prosessen i god tid, slik at du legger alt til rette for et godt boligsalg.

Ditt boligsalg – vårt ansvar

Så hvor lang tid må du egentlig sette av til boligsalget? Fra du kontakter megler til kontrakten er i boks kan det ta alt fra to uker til to måneder. Noen ganger går alt slag i slag. Andre ganger kan enkelte deler av salget ta litt lengre tid. Uansett stiller du desidert best om du innleder dialog med din megler så tidlig som mulig.

– Vi vet når det lønner seg å legge ut boligen for salg, og har god kontroll på interessenter i markedet. Vi vet også at når du kontakter oss, så legger du ditt livs kanskje viktigste handel i våre hender. Det tar vi på største alvor, avslutter Kent.

Skal du selge bolig?

Vi hjelper deg med det som kanskje er ditt livs viktigste handel. Våre områdespesialister trygger deg gjennom hele prosessen.

Del: