Syv steg til et bekymringsfritt utleieforhold

Vurderer du å leie ut, men er usikker på hvordan du går frem? Les våre syv steg til et bekymringsfritt utleieforhold.

Kvinne holder i et papirprospekt og smiler mot kvinne som står med ryggen mot kamera. Foto

Flere velger å la en utleiemegler ta seg av utleieforholdet. Ikke bare gir det en trygghet til deg som leier ut, men også til den som leier.

Velger du bekymringsfri utleie gjennom EiendomsMegler 1, tar vi ansvar for det praktiske, både før, under og etter overtakelse av utleieboligen din. Det betyr mindre stress, og mer tid til andre ting. Her er våre syv steg til et bekymringsfritt utleieforhold:

1. Befaring og forarbeid

I første steg gjør vi en befaring sammen med deg for å bli bedre kjent med boligen som skal leies ut. Basert på boligens størrelse, standard og beliggenhet vil du få en anbefalt utleiepris. Vi kjenner leiemarkedet og vet hva som er riktig pris. Med riktig pris finner vi også de riktige leietakerne. 

2. Markedsføring

Etter befaringen setter megleren opp et utleieprospekt som inneholder alle lovpålagte opplysninger om eiendommen. Fotografen tar kontakt med deg direkte for å avtale tidspunkt for fotografering av boligen. Før vi går i gang med å annonseringen, er det viktig at du leser gjennom og godkjenner utleieprospektet.

3. Visning

Når boligen er annonsert, avholder vi visninger med potensielle leietakere. Dette tar vi oss av, og du trenger ikke å være til stede. Som en profesjonell aktør har vi tilgang på en interessebank av mulige leietakere. Kanskje kjenner vi allerede til noen som passer godt til din bolig.

bilde av sitat-forfatter, Linn Marie Heimberg, boligutleier..

Sitat start,  Jeg fikk anbefalt EiendomsMegler 1. De har konkurransedyktige priser, svarer raskt og stiller opp på kort varsel.
- Linn Marie Heimberg, boligutleier.

4. Anbefaling av leietaker

Etter visningen vil megleren presentere aktuelle leietakere til deg. Vi gjennomfører alltid en kredittsjekk og en grundig referansesjekk av de som vi anbefaler. Har vedkommende hatt andre leieforhold, tar vi kontakt med tidligere utleier for å kvalitetssikre det fremtidige leieforholdet.

5. Kontraktsinngåelse

Når du har valgt en leietaker etter vår anbefaling, skal leiekontrakten signeres. Vi benytter alltid vårt faste avtaleverk som er skreddersydd for boligutleie. Kontrakten sendes ut digitalt til deg og leietakeren, og dere signerer elektronisk med BankID. 

6. Overlevering og innflytting

På innflyttningsdagen gjennomfører megleren selve overtakelsen sammen med leietakeren. Da dokuementerer vi også boligens tilstand med bilder og en overtakelsesprotokoll. I forkant av overtakelsen sørger megleren for at leietakeren har betalt inn et depositum tilsvarende tre månedsleier. Nøkkelen overleveres til leietakeren og du kan være trygg på av boligen din er i de beste hender.

7. Bekymringsfritt utleie

Å håndtere utleie på egen hånd kan både kjennes utrygt og være tidkrevende. Våre forpliktelser slutter ikke når nøkkelen er overlevert. Vi sørger for at husleien kommer på inn på konto hver måned, og håndterer utleieforholdet dersom det dukker opp behov. Så kan du bruke tiden din på andre ting. Du får alltid med utleieforsikring som en del av avtalen med oss.