Slik gjennomføres et kontraktsmøte med megler

Budet er akseptert og nå er det klart for å formalisere avtalen og signere kjøpekontrakt. Hvordan foregår egentlig et kontraktsmøte?

Par sitter sammen ved et bord i møte med en eiendomsmegler som peker på noe på en tablet. Foto.

Av EiendomsMegler 1 Norge
11. januar 2023

 

Budet er akseptert og nå er det klart for å formalisere avtalen og signere kjøpekontrakt. Hvordan foregår egentlig et kontraktsmøte?

Et kontraktsmøte kan gjennomføres både fysisk og digitalt, og skjer kort tid etter at budet er akseptert. Hvis partene ønsker et fysisk møte, så foregår møtene på meglers kontor. Du har samme rettigheter om møte skjer fysisk eller digital.

Sitat start,  Det tar som regel en uke fra budet er akseptert til kontraktsmøtet finner sted.
- Avdelingsleder Katharina Kråkstad i EiendomsMegler 1 Tromsø Strandtorget

Min erfaring er at både kjøper og selger har god nytte av å møte hverandre ansikt til ansikt, snakke seg gjennom kontrakten, og få svar på de spørsmålene de har. Et slikt møte kan ta alt fra 20 minutter til en times tid, forklarer Kråkstad.

Dersom kontraktsmøtet gjennomføres fysisk, er det ofte første møte mellom kjøper og selger. Det pleier å være veldig hyggelig, og det er en fin mulighet til å få snakket sammen og avklart det man har av spørsmål, forteller Katharina Kråkstad, avdelingsleder og eiendomsmegler hos EiendomsMegler 1 Tromsø Strandtorget.

Digitale møter er et godt alternativ dersom du bor langt unna, eller ikke har mulighet til et møte på meglerkontoret. Et digitalt møte gjennomføres ved at begge parter får tilsendt kjøpekontrakten, opplysningsdokumenter, skjøte og pantedokumenter. Kontrakten fylles ut på egen hånd, og partene får veiledning av megler over telefon. Digitale møter blir stadig mer vanlig, da de ofte er tidsbesparende.