Dette bør du tenke på ved valg av megler

Å selge en bolig er en omfattende prosess. Dette er ikke noe du gjør hver dag, og er det mye å sette seg inn i.

Når du bruker en eiendomsmegler til salget, vet du at hele prosessen blir godt utført fra start til slutt. Du skal være trygg på at megleren din gjør alt for at du skal få en god opplevelse. En eiendomsmegler kjenner markedet der du bor, og vet hva slags pris du kan forvente. Samtidig vet megleren hva som må gjøres for at folk skal by på akkurat DIN bolig.

Start med å få en verdivurdering

Det kan være fristende å gå for den megleren som forespeiler høyest prisantydning, men det viktigste er å få en realistisk prisantydning. Her kommer lokalkunnskap og erfaring inn. En megler som er lokalkjent vet hva du kan forvente å få for boligen din, både basert på egne erfaringer, utvikling i markedet og store mengder statistikk fra tidligere salg i ditt område.

Lokalkunnskap

Det å ha en lokalkjent megler er også viktig når det kommer til annonsering og visning. Både fordi megleren kan gi et riktig bilde av nabolaget og svare korrekt på eventuelle spørsmål. I tillegg vil en lokalkjent megler kjenne til kjøpere som er interessert i boliger i nettopp dette området, og invitere disse til visning.

Boligselger og eiendomsmegler planlegger boligsalg

Erfaring og troverdighet

Etter å ha møtt megler og fått en verdivurdering skal du føle deg trygg på at vedkommende vil selge boligen din slik du ønsker, opptre profesjonelt og være imøtekommende på visning. Spør deg selv om du ville du stolt på denne megleren hvis du skulle kjøpe. Det er også en fordel at megleren har erfaring, både når det gjelder rutiner, salgsstrategier, optimalisering av boligen din, og at vedkommende faktisk får solgt boligene i porteføljen sin. I 2016 gjennomførte Eiendom Norge en undersøkelse om kundetilfredshet, som viser at prosessen etter visning er det som i størst grad påvirker folks tilfredshet med jobben megleren har gjort. Dette innebærer blant annet kommunikasjon mellom partene i budgivingsprosessen, håndtering av oppgjør og kontraktsmøte – noe en rutinert megler vil håndtere på en god måte.

Tillit er viktigst

En eiendomsmegler forvalter noen av de største verdiene du har, og da er det viktig at du gir denne jobben til noen du kan stole på. Sjekk at kjemien stemmer, at du føler deg trygg på vedkommende og at du kan stille spørsmål om alt du måtte lure på underveis i prosessen. Kundeundersøkelsen for Eiendom Norge viser at meglers tilgjengelighet i tiden før visning er svært viktig for hvor tilfredse boligselgerne er med megleren sin. Både du som selger og megleren du velger ønsker å oppnå best mulig pris for boligen din. Det er mange elementer som påvirker den endelige salgsprisen og hvor fornøyd du er med prosessen som helhet. Sørg derfor for å bruke litt tid på å velge den megleren som er riktig for deg, det vil garantert lønne seg.

Skal du selge? Eller trenger du en verdivurdering?

Obligatoriske felter er merket med *

Vi deler ikke dine personopplysninger med uvedkommende. Se vår personvernerklæring for mer informasjon om vår behandling av dine personopplysninger.

SpareBank 1 sin logo. Grafikk.

Trenger du boliglån?

Hos SpareBank 1 får du boliglån med gode betingelser.