Hvordan klargjøre boligen for salg?

Et godt førsteinntrykk er viktig når du skal selge bolig, det kan være avgjørende for prisen du oppnår ved salg av boligen. Med små grep kan du gjøre boligen mye mer attraktiv for potensielle kjøpere.

Fullføre uferdige prosjekter

Rydd, rydd mer og rydd litt til

Skap nøytrale rom

Her er våre syv beste tips til hvordan du klargjør boligen:

Fullføre uferdige prosjekter

Mitt beste råd til deg er å fullføre uferdige prosjekter. Ofte er det små detaljer som står igjen; en liten malejobb, noen lister her og der. Et ferdig hus er mye mer attraktivt for nye kjøpere, sier Sigurd Terjesen Hauge, EiendomsMegler 1 Drammen.

1. Rydd, rydd mer og rydd litt til

Her gjelder det å legge alle følelser til side, og ta en skikkelig sjau. Dette er ikke for å gjøre boligen kald og sjelløs, men for at visningsgjestene skal kunne se for seg sine egne ting og sitt eget liv i boligen. Huskeregel: Alt som ikke tilfører boligen noe, skal bort.

2. Gjør det rent og støvfritt

Ta deg tid til å vaske grundig. Vaskingen bør skje i god tid før fotografering, slik at gulv, vinduer og overflater rekker å tørke. Ellers risikerer du at flatene ser skjoldete ut på bilder.

3. Skap nøytrale rom

Dersom du har et ekstra rom i leiligheten, trenger du ikke innrede det som et kontor eller et barnerom. Prøv heller å gjøre rommet så nøytralt som mulig, og la det være opp til visningsgjestene å se for seg hva rommet kan brukes til. Tenk på møblenes plassering, slik at du synliggjør mest mulig av gulvarealet - det vil få rommet til å virke større og luftigere.

4. Ta frem verktøykassa

Mangler du en list? Drypper det litt fra krana? Eller har du kanskje utsatt å male over de stygge merkene på veggen? Da er dette tiden for å brette opp ermene og fikse det. Selv om du lever fint med småfeil og «fiffige» løsninger, er det ikke sikkert potensielle kjøpere tenker det samme. Fiks alt som bør fikses – så blir helhetsinntrykket bedre.

5. Husk de små detaljene

Førsteinntrykk og stemningen vi får når vi går inn i boligen er ekstremt viktig – her kan små detaljer utgjøre stor forskjell. Målet er å gjøre boligen innbydende og koselig, men ikke personlig. Et fruktfat i stua eller på kjøkkenet, nye stearinlys i lysestakene, rene håndklær på badet og et pledd på sengekanten, er fine detaljer.

6. Ikke glem uteområdet

Uteområdet er den delen av boligen som oftest blir forsømt – men som er så viktig. Sett ut møbler dersom du har det. Planter og blomster kan være med på å skape god atmosfære. Fjern løv og rydd opp i hagen, og vipps, så er uteplassen straks mer innbydende.

7. Hvem er målgruppen?

Tenk over hvem boligen passer for – passer den best for eldre, småbarnsfamilier eller unge par? Innred med interiør og fargevalg som kan passe til målgruppen.

SpareBank 1 sin logo. Grafikk.

Trenger du boliglån?

Hos SpareBank 1 får du boliglån med gode betingelser.