- Stor interesse for Delekantbakken 30

Med en prisantydning på 2,5 millioner for godt over 300 kvadratmeter, er det stor interesse for eneboligen på Tronstad – som tidligere var et sykehjem.

Tidligere sykehjem

Men før vi går nærmere inn på det som ligger ute for salg i dag, tar vi en liten omvei innom historien. For Solbakken, som boligen egentlig heter, har en historie som sykehjem. Det bekrefter John Willy Jacobsen fra Lier Historielag.

– Solbakken var i mange år en del av Lier-koloniene. Dette var boliger for privatpleie, og var drevet under oppsyn av distriktslegen som plasserte pasienter der. Og på Solbakken var det bare kvinner, forteller Jacobsen.

Mye hus for pengene

Delekantbakken 30, som har blitt brukt som enebolig i mange år, har et primærareal på 314 kvadrat, mens bruksarealet er på nesten 500.

– Du får mye hus for 2,5 millioner. Faktisk er det bare 8000 kroner per kvadrat, det er nesten ikke noe på boligmarkedet i hele Viken som ligger på en så lav pris, sier Fredrik, som forteller at huset er et dødsbo som ikke har vært bebodd på en god stund.

– Det har alt vært bra med interesse. Jeg har en god magefølelse, sier eiendomsmegler Fredrik Engebråten hos EiendomsMegler 1 Lier. Under ett døgn etter at boligen i Delekantbakken 30 ble lagt ut for salg, har listen med folk som har meldt seg på til visning begynt å fylles godt opp. – Jeg har gledet meg til å komme ut med dette prospektet, for her er det uante muligheter. Og selv om jeg ikke våger å spå, tror jeg ikke det kommer til å gå lang tid før boligen er solgt, sier Fredrik.

– Huset har et omfattende rehabiliteringsbehov. Det er mye å gjøre her, både inne og ute, men dette er også noe helt unikt, med store rom og mange rom, og full takhøyde på loftet. Det betyr enorme muligheter for rette vedkommende, sier Fredrik.

– Dette er et hus med mange gode minner for dem som nå selger det, og tanken på at huset kanskje kan skape mange gode minner i framtiden er fin. Det er lett å tenke seg at dette kan bli en god bolig for en familie, avslutter Fredrik.

SpareBank 1 sin logo. Grafikk.

Trenger du boliglån?

Hos SpareBank 1 får du boliglån med gode betingelser.