5 gode grunner til å kjøpe nybygd bolig

Tenker du på å kjøpe bolig, men blir usikker av skyhøy rente og kostnader som løper løpsk? Her er fem gode grunner til hvorfor det er lurt å kjøpe nybygg akkurat nå.

Publisert 18. desember 2023. Sist redigert 21. desember 2023

– Det er et godt tidspunkt å kjøpe nytt nå, fordi vi vet at prislappen kommer til å stige de neste årene, forteller Thea Brenne, eiendomsmegler i EiendomsMegler 1 Midt-Norge.

 

Stabilt boligmarked på Innherred

Med den siste rentehevinga i desember friskt i minne, er det mange boligkjøpere som ikke tør å kaste seg ut på boligmarkedet i disse dager. Men fra kontoret i Levanger følger Thea det lokale boligmarkedet tett, og kan trygge deg som vurderer et boligbytte med stabile og velfungerende forhold. 

 

– Boligmarkedet på Innherred er mer som normalt, selv om det kan ta noe lengre tid å selge, enn da renta var på det laveste. Vi har ikke like store svingninger her som vi ser i de store byene, forteller hun.

Borettslag er et trygt kjøp

Nybyggene som er ute på markedet akkurat nå, finnes både i form av selveier og borettslag. Å kjøpe leilighet i et borettslag har mange fordeler, forteller Odd Bremnes, eiendomsmegler og fagansvarlig i Verdal. 

 

– Borettslag er en veldig fin og trygg boform. Alt av drift og vedlikehold er borettslagets ansvar, og ikke noe du trenger å bruke tid eller penger på. Og så inkluderer fellesutgiftene alt utenom strøm – det være seg kommunale avgifter, renovasjon og forsikring, sier han. 

 

Dessuten er det lave omkostninger, blant annet fordi du slipper dokumentavgift. I tillegg får du gode avtaler på bredbånd og TV, samt skattefradrag på rentene av din andel i fellesgjelden – akkurat som du hadde fått på ditt eget private lån. For å sammenligne pris på en borettslagsbolig med en selveierbolig må du se på totalpris inkludert andel fellesgjeld, da får du riktig grunnlag.

 

Selveide boliger er enklere om man skal investere i bolig, eller kjøpe for å ha som fritidsbolig. Reglene er nemlig strengere om du skulle leid ut en borettslagsleilighet.

bilde av sitat-forfatter, Odd Bremnes, eiendomsmegler og fagansvarlig i Verdal.  .

Sitat start,  Mitt fremste råd er å kjøpe for å trives. Hvis du er usikker på hvilken eierform som passer, står vi klare til å hjelpe deg.
- Odd Bremnes, eiendomsmegler og fagansvarlig i Verdal.

Vi er her for deg

Ifølge Odd og Thea er det viktigste uansett å følge magefølelsen. Og om du fortsatt er usikker, skal du altså ikke nøle med å ta en prat med oss.   

 

– Vi er her for å hjelpe deg trygt gjennom både kjøp og salg av boliger, så ta kontakt med en av våre meglere hvis du har spørsmål eller trenger råd, oppfordrer Thea.

Kontakt oss

Ta kontakt med en av våre meglere!

Del: