– Å benytte en områdespesialist er et kjempefortrinn

En områdespesialist har lokalkunnskap om ditt nærområde. En av de er Marie, som hver dag jobber for at du som selger skal sitte igjen med best mulig pris for din bolig.

Publisert 27. mars 2023. Sist redigert 26. juni 2023

Marie er områdespesialist på Flatåsen hvor hun selv er oppvokst. Det trekker hun frem som en av sine store styrker. Vi tok en rask prat med Marie for å høre mer om hennes hverdag som områdespesialist. 

Hvorfor valgte du å være megler på Flatåsen?

–  Rett og slett fordi det er der jeg er oppvokst og jeg har så mange gode barndomsminner derifra. På Flatåsen er det kort avstand til alt du trenger av matbutikker, treningssenter, bussforbindelse og marka, som gjør at du slipper å dra ut av området. Flatåsen har alt! Nå som jeg jobber i området, har jeg fått god relasjon og kjennskap til de som bor der. Nettverket på Flatåsen er med tiden blitt stort og inkluderer alt fra styreleder i borettslagene til ansatte på skolen og på matbutikken. Som megler er det viktig å kjenne til det området har å by på. Og det å ha en nær relasjon til de som bor her sørger for at jeg har god oversikt over de som er på boligjakt. Det er fordelen ved å jobbe som en områdespesialist.
 

Hva kjennetegner boligmarkedet på Flatåsen?

–  Det er lite utskiftning og mange bor her over lengre tid fordi de trives så godt. Derfor møter jeg de samme folkene igjen og igjen, og jeg opplever at jeg får en helt annen tillitt når de som skal selge kjenner meg fra før. Vi ser at ca. 50 % av de som bor i området flytter innad på Flatåsen. Det er en sterk tilhørighet til barnehage, skole og ikke minst nærheten til marka. Jeg som områdespesialist har derfor kontakt med mange på boligmarkedet som venter på at den riktige boligen skal legges ut for salg i området. Med mange boliger for salg på Flatåsen møter jeg også igjen mange av de samme menneskene på visning. Jeg opplever at det å møte et kjent ansikt på visning skaper større tillitt og trygghet til meg som megler. 

Marie Berg

Hvilket fortrinn har du som områdespesialist?

– Som områdespesialist kjenner jeg både menneskene, lokalmiljøet og markedet. Daglig er jeg i dialog med et titalls potensielle boligkjøpere som nærmest sitter og venter på at de ulike boligene skal komme for salg. Noe av forarbeidet vi gjør før en bolig legges ut er å ta kontakt med alle de som vi vet er på boligjakt. Å benytte en områdespesialist er et kjempefortrinn da vi kjenner til hvem som er på boligjakt i ditt område.
 

Hva er viktig for deg ved et boligsalg?

– Et boligkjøp er gjerne den største investeringen vi gjør i livet. Det er derfor veldig viktig for meg som megler at både boligkjøper og boligselger har tillitt til meg, at de kjenner seg i varetatt og føler en trygghet gjennom hele salgsprosessen. I EiendomsMegler 1 har vi et godt støtteapparat i ryggen som frigjør mye tid for meg som megler. Det betyr at jeg kan fokusere på det som gir kunden verdi, nemlig å sikre best mulig pris for boligen.

Del: