Selge hytta? Oppdal er fortsatt en folkefavoritt

Publisert 18. februar 2023. Sist redigert 23. februar 2023

Vi som bor i denne regionen, er så heldige at vi har «alt». Uansett om drømmen er ei hytte på fjellet, ved sjøen eller i skogen så finnes det her i Midt-Norge.

Nå på vinteren er det de typiske fjellkommunene som er mest populære. Og mest populær av de alle er Oppdal. Oppdal har lenge vært et ferieparadis, med vakker natur og aktivitetsmuligheter over alt – både sommer og vinter.

Mange har hytta som et fristed, og etter pandemien ser vi også at arbeidsgivere er mer fleksible og at flere ønsker seg hyttekontor. På et populært sted som Oppdal opplever vi at etterspørsel etter fritidsbolig er stabilt høy over tid, og hyttemarkedet her er friskmeldt etter pandemien. En av våre områdespesialister på Oppdal er Per Hårstad. Han forteller at det forventes høy aktivitet på visninger i ukene som kommer, og utover våren.

De siste årene har fritidsboligmarkedet vært preget av store endringer. 2019 var et normalår i Trøndelag, med 640 megleromsatte fritidsboliger. I 2020 derimot, skulle «alle» ha hytte og tallet økte til 868 salg. Vi så også gode tall gjennom 2021, og en stabilisering av tilbud og etterspørsel gjennom 2022.

– I 2023 forventer vi at fritidsboligmarkedet holder seg stabilt på det nivået vi så før pandemien. Men Oppdal har blitt et veldig populært område, og til tross for at folk kan reise og leve som før pandemien, ser vi en stor etterspørsel etter fritidsboliger i området. Alt vi har lagt ut for salg på Oppdal har blitt solgt, og markedet nærmer seg et stabilt, normalt nivå, forteller Per.

Verdifull lokalkunnskap lønner seg

Det vil lønne seg å bruke en lokalkjent megler når du skal selge fritidsboligen. Områdespesialistene i Oppdal og Rennebu vet hvem som er på hyttejakt, og har til enhver tid en lang liste med folk som er på jakt etter fritidsbolig.

– En av våre fordeler er at vi holder kontakt med folk som er på jakt etter fritidsbolig og som kanskje har tapt en budrunde tidligere. Det gjør det enkelt for oss å si ifra når liknende fritidsboliger dukker opp. Som områdespesialist sitter jeg på et bredt nettverk og lokalkunnskap som gir en unik mulighet til å finne riktig strategi og prisantydning for fritidsboliger i området. For et godt salg er det viktig å få de rette interessentene på visning, sier Per.

– Vår lokalkunnskap gir også en unik mulighet til å hjelpe folk som ikke er kjent i området selv. Vi kan fortelle hvor nærmeste butikk ligger, hvilke andre fasiliteter som er i nærheten av hytta, og ikke minst hvilke turområder som er i nærheten. Hytta vi selger skal være noens fristed, da er det viktig å gi de et innblikk i nærområdet, avslutter Per.

Del: