3 tips for et smidig hyttesalg

Skal du selge hytta i år? Eiendomsmeglerne på Hitra og Frøya selger de fleste hyttene i øyregionen og kjenner området ut og inn. Nå deler de sine beste tips med deg!

Publisert 16. februar 2024

– Lokalkunnskap er noe av det viktigste vi har med oss når vi holder visning og snakker med mulige kjøpere. Kjennskap til området er viktig både for den vi selger boligen for og for de som ser etter hytte, sier avdelingsleder Renate Ledel i EiendomsMegler 1 Hitra/Frøya.


Hyttemarked i endring


Renate forteller at markedet endret seg mye under pandemi-årene, men at situasjonen nå er normalisert igjen. Hytte er et luksusgode, så folk har en del krav til beliggenhet og hvordan den skal være. I dag kan man bruke lang tid på å finne drømmehytta. Under Covid var det en del spontankjøp, men nå tar ikke folk forhastede beslutninger lengre. Det er færre interessenter per oppdrag – som igjen fører til at det er sjeldnere budrunder.


Den gjennomsnittlige omsetningstiden var 72 dager i 2023, og det forventes noe av det samme i 2024. Samtidig ble 60% av hyttene solgt til under prisantydning. Skal du selge hytte i år er det derfor viktig å planlegge godt for et best mulig utgangspunkt. Selv om markedet har roet seg ned, ser Renate lyst på hyttemarkedet i år:

bilde av sitat-forfatter, Renate Ledel, Eiendomsmegler og avdelingsleder, EiendomsMegler 1 Hitra/Frøya.

Sitat start,  Folk prioriterer hyttedrømmen. Ofte er hytta viktigere enn hjemmet – for det er her storfamilien kan samles når de har fri – og det er her minnene skapes.
- Renate Ledel, Eiendomsmegler og avdelingsleder, EiendomsMegler 1 Hitra/Frøya

Store forskjeller


Noen hytter ser vi med en gang at det vil bli stor interesse rundt, mens på andre objekter forbereder vi selger på at det kan ta litt tid, forteller Renate. Det er alltid populært med eiendommer som er sjønære, har tilgang på naust og flytebrygge i en prisklasse 2.500.000 – 3.500.000.

Mange ønsker like bra standard på hytta som hjemme, med innlagt vann, vei helt frem, avløp og strøm. Hytter uten veiadkomst er vanskeligere å selge. Men det som er absolutt viktigst er beliggenhet og sjøutsikt.


Lokalkjente meglere


Renate jobber ikke alene fra kontoret på Fillan, men har selskap av meglerkollegaer Mateusz og Lone. Sammen sitter de på mye erfaring

Sitat start,  Vi har et bredt nettverk i øyregionen. Kanskje kjenner vi allerede noen som er på jakt etter en hytte akkurat som din.

Vi har en høy markedsandel på fritidsmarkedet, slik at vi enkelt kan flytte
over interessenter til objekter – samt tipse om hytter som kommer for salg. Sistnevnte har vært veldig viktig i flere tilfeller. Noen ganger vet vi bedre enn interessenter hva de faktisk er på utkikk etter.


Våre tre råd for et godt hyttesalg:

1. Ta kontakt med megler tidlig i prosessen. Eiendomsmegleren og takstmann kan gi råd om utbedringer og tiltak som bør gjennomføres før visning. Sammen kan dere legge en plan for å få hytta ut i markedet på et gunstig tidspunkt.


2. Mange ønsker å tilbringe mye tid ute på hytta. Det er derfor viktig at hytta er velholdt – også utendørs. Her på kysten er det ofte værhardt, så det krever litt, men har man slurvet med vedlikeholdet gir det et dårlig førsteinntrykk allerede på bilder og visning.


3. Startskuddet for hyttemarkedet går rundt påske, men det er finest ute
i mai måned. Jeg anbefaler å starte prosessen nå, og ta bildene så snart det begynner å bli grønt ute.

Del: