Vår beste måned hittil i år

Vi oppnådde vårt beste salgsmåned hittil i år med hele 88 salg i mai. Nok en gang har det blitt solgt og lansert mer i Trondheim enn i alle de andre storbyene i Norge.

Publisert 12. juni 2023. Sist redigert 15. juni 2023

EM1 Midt-Norge boligmarkedsføring
in_home_mode
162

Boliger solgt i Trondheim i mai

wifi_home
76,7K

Kvm.pris for solgte i mai

in_home_mode
2- og 3-roms

Flest solgt

Etter en rolig start på måneden tok salget betydelig fart i siste halvdel. Vi merker at markedet fortsatt fungerer svært godt, spesielt når det tilføres nye prosjekter. 

Selv om markedet fungerer bra nå, er det stor spenning knyttet til høsten og hvordan markedet vil reagere på ytterligere renteøkninger. Dersom byggekostnadene fortsetter å øke, vil det føre til at flere prosjekter ikke realiseres, og det vil ytterligere begrense det allerede svake tilbudet. Dette vil sannsynligvis resultere i betydelig prisvekst i de kommende årene, uavhengig av rentenivået.

Kvadratmeterprisen litt ned fra april

Kvadratmeterprisen for solgte leiligheter i mai var 76,7K. Det er noe lavere enn 77,2K i april, men igjen høyere enn 72,9K i mars, 75,9K i februar og 75,4K i januar.

Spesielt 4-roms og 2-roms leiligheter bidro mest til økningen i kvadratmeterprisen i mai.

Det er solgt flest små 2- og 3-roms leiligheter i mai. Verdt å nevne er det også at det er solgt en relativt høy andel 3-roms leiligheter sammenlignet med det som er normalt i Trondheim. Andelen 2-roms leiligheter er fortsatt lav i forhold til det som har vært normalen det siste året.

Andelen solgte små enheter forventes å øke frem mot høsten i takt med at flere prosjekter kommer i markedet.

Rekord i salgsstarter for 2023

I mai ble 212 enheter lansert – litt flere enn i april da 201 enheter ble lansert. Og mange flere enn tidligere i vår og vinter.

Det ble lansert flest enheter i Saupstad Torg D (71 leiligheter), men også mange på Steinan Park (65 enheter sammenlagt i bygg A, B og C).

Del: