Fra enebolig til leilighet – en stor omvelting i livet

I et idyllisk hvitt hus, innerst i en rolig blindvei i Sandefjord, har Bente Fjelli bodd sammen med sin mann i 13 år. For tre år siden ble hun enke, og huset som trengte vedlikehold, virket stort og tomt. - Jeg følte behov for et enklere liv. Et stort hus innebærer mye ansvar, og jeg var klar for endringer, sier Bente, reflekterende over livssituasjonen.

Publisert 29. februar 2024. Sist redigert 1. mars 2024

- Jeg følte behov for et enklere liv. Et stort hus innebærer mye ansvar, og jeg var klar for endringer, sier Bente, reflekterende over livssituasjonen.

Trygg prosess

Bente kom i kontakt med meglerne Ellen Thuve Berntsen og Einar Tangen fra EiendomsMegler 1 i Sandefjord, da hun skulle selge boligen til moren for noen år tilbake. Den positive opplevelsen med dem førte til at hun valgte å bruke de igjen da tiden kom for å selge sitt eget hjem. Tryggheten rundt hele prosessen var av største betydning for Bente.

- Det var så trygt og godt å bruke de samme meglerne. Jeg er så fornøyd med hele prosessen, alt har vært så lettvint, noe som har vært spesielt godt siden jeg er alene. Jeg har følt meg ivaretatt hele veien og har ikke vært redd for noe, sier Bente.

 

Bank og megler under samme tak

Selv om hun opprinnelig var kunde i en annen bank da hun skulle selge sitt hus, hadde hun behov for mellomfinansiering da hun sto mellom to boliger. Hun ble tipset av meglerne om å søke i SpareBank 1 Sørøst-Norge, og ved hjelp av kunderådgiver Turid Selvig ble overgangen til en ny bank smidig og effektiv.

- Det var Ellen som satt meg i kontakt med Turid, som også har vært en viktig ressurs i denne prosessen. Jeg har følt meg trygg og godt ivaretatt hele veien. Siden bank og megler er i samme bygg, så ble kommunikasjonen enklere og mellomfinansieringen kom raskt på plass, sier Bente fornøyd.

Kunderådgiver Turid og meglerne Ellen og Einar ser mange fordeler ved denne samhandlingen, og de er gode på å tipse hverandre.

- Kortere prosesser, raskere behandlingstid og enklere med fysiske møter er noen av fordelene, legger Turid til.

Selv om det finnes gode digitale løsningen for å kommunisere, er det fortsatt mange som har behov for fysiske møter i tillegg. Bente understreker viktigheten av den personlige kontakten.

- I alle faser i livet, tenker jeg det er viktig å prate med et menneske. Fysiske møter ansikt til ansikt synes jeg er tryggere enn alt skal skje digitalt, sier Bente.

Fra venstre: Bente Fjelli, Turid Selvig, Ellen Thuve Berntsen, Einar Tangen.
bilde av sitat-forfatter, Einar Tangen, EiendomsMegler 1 Sørøst-Norge.

Sitat start,  - Det å selge og kjøpe bolig er en stor omveltning i livet. Mange venter for lenge med denne flytteprosessen. Vi oppfordrer folk til å starte tidlig, mens de fortsatt kan ta avgjørelser selv
- Einar Tangen, EiendomsMegler 1 Sørøst-Norge

Start prosessen tidlig

Bente startet tidlig da hun skulle selge bolig, noe som kan være viktig for eldre.

- Det å selge og kjøpe bolig er en stor omveltning i livet. Mange venter for lenge med denne flytteprosessen. Vi oppfordrer folk til å starte tidlig, mens de fortsatt kan ta avgjørelser selv, sier Einar.

Han råder også eldre til å vurdere nybygg for å minimere vedlikeholdsbehovet. Med nye boliger er det garantier, mindre vedlikehold, og tilpassede løsninger for hele livsløpet.

 

Skal du selge din bolig?

EiendomsMegler 1 Sørøst-Norge - EiendomsMegler 1

 

Mellomfinansiering

Mange har behov for lån til ny bolig før den gamle er solgt, og da vil mellomfinansiering være et godt alternativ. Mellomfinansiering vil si at du får lån til å kjøpe ny bolig før den gamle er solgt, eller før du har mottatt oppgjøret fra din gamle bolig.

- Da Bente tok kontakt med oss, gikk vi gjennom hennes økonomi, og hjalp henne med mellomfinansiering slik at hun fikk kjøpt ny bolig før den gamle var solgt. Vi ser at det er mange som ønsker dette, og som har behov for fleksibilitet ved kjøp og salg av bolig, avslutter Turid.

 

Ønsker du å lese mer og søke mellomfinansiering? Mellomfinansiering | Lån til ny bolig før den gamle er solgt | SpareBank 1 Sørøst-Norge

Del: