6 råd til deg som skal ha visning

Det er mange ting å tenke på når du skal ha visning. Her får du tipsene du trenger.

Kvinne sitter på huk og vasker glassdør på veranda. Foto

Av: EiendomsMegler 1 Norge
31.01.2024

 

De viktigste forberedelsene til visning gjør du allerede før fotografen kommer for å ta bilder til markedsføringen. Det er enkelte ting som går igjen som alle bør gjøre for å presentere boligen på best mulig måte, og det er sjelden snakk store utbedringene. Ha heller fokus på å ferdigstille de påbegynte prosjektene som aldri ble helt ferdig. Den ene gulvlista som mangler, eller den gardinstanga som aldri kom på plass igjen etter dere malte veggen i fjor.

For å sikre best mulig pris er det også smart å gjøre boligen attraktiv for flere kjøpergrupper, slik at flere kan se for seg å bo der selv.  

bilde av sitat-forfatter, Avdelingsleder Petter Hauge ved EiendomsMegler 1 Oslo Majorstuen.

Sitat start,  Det er viktig å huske på at det ikke er du som skal kjøpe din egen bolig. Derfor kan det være nyttig å lytte til råd fra megleren om hva som bør gjøres for å få frem kvalitetene i boligen din.
- Avdelingsleder Petter Hauge ved EiendomsMegler 1 Oslo Majorstuen

Uteområdene er viktige

Uteområdene bør også settes i stand før fotografering. Måk og rydd snø på vinterstid, og klipp og luk i hagen på sommertid. En ryddig oppkjørsel, et fint inngangsparti, noen velvalgte blomster – alt dette kan gi en ekstra prikk over i-en.

I noen tilfeller har dere allerede flyttet, eller begynt å flytte ut. Da kan boligen fort oppleves som tom på bilder og visning. Husk at kjøper trenger ofte litt hjelp til å se mulighetene som finnes i boligen. I disse tilfellene opplever avdelingsleder Petter Hauge ved EiendomsMegler 1 Oslo Majorstuen at flere kan ha glede av en veiledningstime med boligstylist.

- En boligstylist gir deg råd om hvilke tiltak som bør gjøres i boligen. Det kan være råd om inventar og ting som bør fjernes eller legges til, og om noe bør males og fikses på. Av og til kan de også stille med utvalgte møbler og pyntegjenstander, forklarer Hauge.

Legg en plan

Legg en plan for forberedelsene og ulike små oppgaver som må tas hånd om, og sett av tid i forkant av fotograferingen og visningen.

Husk uteområdene

Førsteinntrykket er viktig så sørg for at uteområdene er ryddet. Legg puter på plass i utemøblene, sett frem grillen om du har, og gjør uteplassen hyggelig.

Husk å rydde i skuffer og skap

Rydd og vask hele boligen. Det er viktig at også skuffer og skap er ryddige. Folk vil gjerne danne seg et godt inntrykk av boligen på visning, så du må regne med at både kjøkkenskap og baderomsskuffer blir kikket i. Det kan også være lurt å rydde unna personlige eiendeler, og gå over alt av fuger og silikon.

Fjern alt som er overflødig

Rene flater gir bedre romfølelse. Fjern alt som er unødvendig som for eksempel jakker og sko i gangen, kjøkkenredskaper og maskiner fra kjøkkenbenken, og overflødig pyntegjenstander. Skjul løse ledninger og annet elektronisk nips. La gjerne tepper og noen bøker bør bli liggende for å lage en fin stemning. Sørg for at alle rom er gjort klare for visning – også bøttekottet.

Skap hyggelig stemning

Skap en hyggelig stemning tilpasset årstid og visningstidspunkt. Det er for eksempel også hyggelig å tenne stearinlys eller fyre i peisen på en ettermiddags- eller kveldsvisning. Trekk fra alle gardiner og slå på lyset i alle rom. Friske blomster er fint å sette frem uavhengig av sesong. Sørg for at boligen holder en behagelig temperatur.

Hold det ryddig

Forsøk å holde det like fint som under fotograferingen helt fram til visning. Da er du også klar hvis noen vil komme på en privatvisning. Du kan gjerne bruke bildene fra markedsføringen som en guide.