Når er det lurt å selge boligen?

Mange tenker at juli og desember er nei-måneder for å selge bolig, men er det egentlig sant? Vi har spurt eiendomsmeglere, og svaret vil kanskje overraske deg.

Beina til to personer passerer et visningsskilt med EiendomsMegler 1-logo. Foto.

Av: EiendomsMegler 1 Norge
31.01.2024

 

Boligmarkedet fungerer likt som andre markeder, og er et resultat av tilbud og etterspørsel. Når det er få boliger på markedet, kan prisen bli høyere. Og omvendt, når det er mange boliger til salgs, kan prisen bli lavere.

Eirik Hanekamhaug, eiendomsmegler hos EiendomsMegler 1 Mariero, mener at det er livssituasjonen din som først og fremst er avgjørende for når du skal selge, ikke nødvendigvis når på året. - Må du selge fordi du har kjøpt noe nytt, er det bare å komme i gang. Det viktigste er å kjøpe og selge i samme marked, sier han.

Noen velger å satse på at markedet skal stige, og venter med å selge boligen. Det kan bli dyrt.

- Risikoen er at markedet faller, og du får mindre for boligen. Det viktigste du gjør når du skal selge bolig er å ta kontakt med eiendomsmegler og legge en plan for boligsalget. En dyktig megler vet når det er best å selge din type bolig, understreker Hanekamhaug.

bilde av sitat-forfatter, Eirik Hanekamhaug hos EiendomsMegler 1 Mariero i Stavanger.

Sitat start,  Kom tidlig i gang med boligsalget. Sammen finner vi det beste tidspunktet for å selge boligen din.
- Eirik Hanekamhaug hos EiendomsMegler 1 Mariero i Stavanger

Gode tidspunkt for å selge bolig

Er det sant at desember og juli er dårlige måneder for å selge bolig?

Ikke nødvendigvis, mener Hanekamhaug. Hvis du har en mindre leilighet i bysentrum, kan det være en fordel å legge den ut for salg i juli eller desember når få andre er på markedet. De som kjøper slike leiligheter er gjerne studenter eller nyutdannede, som kommer flyttende fra andre byer. De trenger et sted å bo, og da kan det lønne seg å være en av få på markedet.

Hvis du derimot har en enebolig med hage, og har mulighet til å planlegge et salg, kan det være lurt å vente til det er vår og sommer. Da spirer det og gror i hagen, bildene blir flotte og eiendommen viser seg fra sitt aller fineste.

Tips fra eiendomsmegleren

Toppen for boligsalg er mai. Da kommer det aller flest boliger ut for salg. I tillegg er det mye fart i boligmarkedet i august, september og januar. Vi mennesker er jo flokkdyr, og vil selge når alle andre selger.

- Min jobb som megler å finne andre, gode tidspunkter for å selge. Mitt råd er å alltid vurdere type bolig til type marked – en byleilighet kanskje 1-2 uker før jul, en enebolig med hage rett før sommerferien. Da er det få boliger til salgs og du har mindre konkurrenter, sier Hanekamhaug.