Er du på boligjakt og vurderer nybygg?

Det er mange fordeler med å kjøpe nytt – her får du noen gode grunner til å kjøpe ny bolig.

Publisert 30. januar 2023. Sist redigert 1. februar 2023

Å kjøpe bolig er en av de største og viktigste investeringene du gjør. Det kan derfor lønne seg å tenke langsiktig. Det er mange valg som skal tas i prosessen med å kjøpe bolig – bruktbolig eller nybygg er ett av de. Kanskje er det noen fordeler med å kjøpe nybygg som du ikke har tenkt på?

Sjekk ut våre prosjekter for salg

Fast pris – ingen budrunder

Det å kjøpe nybygg er forutsigbart. Alle våre boliger har fast pris, slik at du slipper stressende budrunder. Dette gjør at du vet hva boligen koster, og hva du må forholde deg til. Fast pris gjør det enklere å vite hvilke boliger du kan kjøpe innenfor ditt budsjett.

Alt er nytt

Kjøper du nybygg er det ingen andre som har bodd der før deg – det gir deg en deilig følelse å være den første som bor i boligen. Alle overflater er rene, moderne og nye – uten riper eller merker fra tidligere eiere. 

Nyeste krav og standarder

Boligen er oppført etter de nyeste byggestandarder og krav til inneklima og miljø. Dette kan bidra til å gi deg lavere driftsutgifter. Takket være bedre vinduer og isolasjon blir kostnadene på oppvarming og elektrisitet lavere.

Lave kjøpsomkostninger

Ved kjøp av nybygg er det lavere omkostninger enn ved kjøp av brukt bolig. I stedet for å betale 2,5 % dokumentavgift på hele kjøpesummen, betaler du bare 2,5 % av tomteavgiften. 

God tid til salg av egen bolig

Når du skal kjøpe nybygg signeres kontrakt ofte en god stund før overtakelse, gjerne et år eller to i forveien. Dette gjør at du får god tid til å både forberede flytteprosessen og selge den boligen du allerede har. 

Lavere energiforbruk

Nye og moderne boliger er ofte veldig energivennlige. Bedre isolasjon gir bedre inneklima, og du blir mindre sårbar for kalde vintre og stigende strømpriser. Lavere energiforbruk er positivt både for miljøet og lommeboka!

Ingen oppussingskostnader

Som navnet tilsier er alt i nybygg helt nytt. Boligen får en moderne stil med gjennomført god utforming. Med å kjøpe noe helt nytt trenger du ikke å tenke på oppussing, og risikoen for uforutsette kostnader reduseres. 

Trygt kjøp

Ved å kjøpe nybygg kjøper du også en trygghet. Etter første år i boligen gjennomføres det en 1-årsbefaring som sikrer deg som kunde. I tillegg har du fem års reklamasjonsrett, dersom du oppdager feil eller mangler ved boligen.

Nytt miljø

Nybygg betyr at det er ingen som har bodd der før, noe som gir en unik mulighet til å bli en del av et helt nytt boligmiljø. Mange nybygg har også stort fokus på fellesarealer – takterasse, grøntområder og sykkelboder er eksempler på fordeler du ofte får med nybygg. Siden mange av naboene heller ikke kjenner hverandre fra før, kan du være med på å bygge et helt nytt bomiljø. 

 

Det kan være variasjoner fra nybygg til nybygg – du oppfordres derfor til å sette deg godt inn i prospektet på prosjekt du er interessert i.

Del: