Slik leier Linn Marie ut leiligheten trygt og enkelt

Med hjelp av en utleiemegler fra EiendomsMegler 1 får Linn Marie leid ut leiligheten sin på en sikker måte – uten å gjøre noe som helst selv.

Publisert 20. mars 2023

Utleier på befaring med utleiemegler

– Siden jeg ikke bor i byen selv, så trenger jeg noen som er her og ordner med utleieforholdet. Noen som skaffer leietakere og som sørger for at leien kommer inn hver måned, forteller Linn Marie Heimberg.

Loftsleiligheten hun leier ut er nyoppusset, og ligger sentralt til midt i hjertet av Trondheim sentrum. Valget om å bruke en utleiemegler var enkelt for henne. Som et profesjonelt ledd mellom Linn Marie og leietaker, sørger utleiemegleren for at utleieprosessen foregår på best mulig måte.

Utleiemegleren tar hele jobben

Fordelene ved å bruke utleiemegler fra EiendomsMegler 1 er mange. Ikke bare sørger vi for at husleien kommer inn på kontoen til rett tid, men Linn Marie får også utleieforsikring, fotografering og annonsering av utleieboligen med på kjøpet.

– I tillegg holder vi visninger av boligen, tar kreditt- og referansesjekk av de potensielle leietakerne, ordner det juridiske med kontrakten og følger opp ved behov under hele leieperioden, forklarer Glenn Andre Skjærvik, leder for boligutleie i EiendomsMegler 1 Midt-Norge.

Det er Linn Marie godt fornøyd med.

– Jeg fikk det anbefalt av en bekjent, og så at det var konkurransedyktig pris. De svarer alltid raskt når vi spør om ting og stiller opp på kort varsel.

Hva koster det egentlig å bruke utleiemegler?

Å bruke en egen megler til å leie ut boligen høres kanskje dyrt ut. Mange tenker at vinninga går opp i spinninga når du må betale for et mellomledd mellom deg og leietakeren. Men med en utleiemegler er du garantert riktig markedspris for utleieboligen din. Du betaler første månedsleie, i tillegg til mellom fem og ti prosent av månedsleien. 

– Men det er viktig for oss å finne den riktige prisen sammen med deg som leier ut, så vi vurderer alltid hver utleiebolig for seg, forteller Glenn.

Del: