Enkle og smarte flyttetips

Endelig nærmer det seg innflytting i din nye bolig! Spar tid og unngå stress når du skal flytte med noen enkle og smarte flyttetips.

Boligkjøpere flytter med kjøpeesker i stue

Spar tid med planlegging

Lag deg en oversikt for hva som må gjøres og begynn gjerne med en gang du har kjøpt din nye bolig. 
 
Tenk på hvilke møbler du skal ha med deg, og hvilke du vil bytte ut. Skal du kjøpe nye møbler bør du gjerne bestille disse tidlig siden det ofte er noe leveringstid. Er det noen møbler eller andre ting du ikke lengre behøver eller vil ha, er det å flytte en god mulighet til å kvitte seg med dette. Selg eller gi bort via FINN.no, garasjesalg eller loppemarked. 
 
Har du planer om å pusse opp din nye bolig? Da er det en god ide å lage en plan for dette, og kanskje ikke fylle rommet du skal pusse opp med esker som du snart må flytte igjen likevel. 

Vurderer du å pusse opp din nåværende bolig før du skal selge den? Ta kontakt med oss og få rådgvining om hvilken oppssuing som lønner seg før boligsalg.

Pakk smart  

Start med å kjøpe inn esker, søppelsekker og bobleplast. Du får gratis bananesker på matbutikker som passer godt som flytteesker. 
 
Når du pakker kan du skrive eskens innhold og hvilket rom den tilhører på utsiden av esken. Du bør ikke pakke eskene tyngre enn de kan bæres, og 20 kg bør være maks.

Lag noen prioriteringsesker for de første ukene i ny bolig med det du behøver først og gjerne ofte, som for eksempel kjøkkenutstyr.

Husk å endre adresse 

Før du skal flytte bør du legge inn søknad om flyttedag til arbeidsgiver og bestille flyttehjelp eller flyttebil om du behøver det. Du kan enkelt melde flytting til Folkeregisteret, Posten og Skatteetaten på nett. Samtidig må du huske å avbestille eller flytte tjenester og abonnementer knyttet til den gamle boligen. Eksempelvis strøm, internett, boligalarm og forsikring. 

Ikke glem å ta ned navneskilt på postkasse og inngangsdør når du flytter.

Sjekk skap og loft 

Enten du ønsker å gjøre utvask selv, eller du leier inn noen som gjør det for deg, er det lurt å gå grundig gjennom boligen før du kjører siste flyttelass til ny bolig.

Sjekk at alle skap er tømt, at det ikke står igjen noe på loftet, og har du kjeller eller garasje bør du dobbeltsjekke den for gjenglemte esker eller ting.