Boligprisstatistikk for Midt-Norge april 2023

Publisert 4. mai 2023

Overlevering av nøkkelknippe mellom to hender. Foto.
arrow_upward
40 645 kr.

Snittpris pr. kvm i Midt-Norge (54 667,- i Trondheim).

arrow_forward
45 dager

Snitt omsetningstid (31 dager i Trondheim).

arrow_upward
1,4 %

Nominell prisendring fra sist måned.

arrow_upward
1,2 %

Prisendring korrigert for sesongvariasjoner.

arrow_upward
1,3 %

Prisutvikling de siste 12 måneder.

OmrådeSiste månedSesongjustertSiste årSiste 5 årPris pr. kvm
Trondheim
1,3 %
1,0 %
- 0,5 %
18,5 %
54 667
Ålesund m/omegn
1,2 %
1,3 %
4,2 %
22,6 %
36 950
Midt-Norge
1,4 %
1,2 %
1,3 %
19,5 %
40 645
Norge
1,0 %
0,7 %
0,5 %
24,0 %
51 305

Boligmarkedet i Midt-Norge fortsetter den positive prisutviklingen i april

April har vært en ny god måned for de som har solgt bolig i Midt-Norge. Ferske tall fra Eiendom Norge viser at boligprisene i Midt-Norge økte med 1,4 prosent den siste måneden, og har så langt i år steget med 5,8 prosent.

Boligmarkedet påvirkes i stor grad av forholdet mellom tilbud og etterspørsel, altså hvor mange boliger som er til salgs og hvor mange som er på boligjakt. Forholdet mellom disse to vil på mange måter forme hvordan boligmarkedet utvikler seg. I Midt-Norge er vi fortsatt i en situasjon hvor det er relativt få boliger til salgs, sammenlignet med tidligere år. Det er godt oppmøte på de visningene som avholdes, og faktisk opplevde 40 prosent av boligselgerne i april at boligen ble solgt ved budrunde etter visning. Slik sett kan man si at boligene med størst interesse blir solgt 1-2 uker etter førstegangsannonsering, og til en pris over prisantydning. Ettersom boligkjøperne opplever økt rente og økte kostnader er de bevisste på hvilken pris de betaler. For de som skal selge er det derfor viktig å treffe med rett prisantydning for å få riktige interessenter og oppnå et godt og effektivt salg.

Våren er historisk sett høysesong for boligomsetning siden mange tenker på flytting og boligbytte rundt sommeren. Mange studenter skal inn- og ut av leilighetsmarkedet som følge av studier, samt at mange familier legger flytteplaner før og etter skoleferien – og timer boligsalget med grønne plener og lysere dager. Vi forventer at boligmarkedet vil holde god fart frem mot sommeren, men er veldig spente på hvordan nye rentehevinger vil gi utslag på etterspørselssiden og prisutvikling til høsten. Vanligvis går boligprisene opp i årets første halvdel, før de faller tilbake på høsten. Det må vi forvente vil skje i år også. Dersom man vurderer boligsalg i 2023 kan det derfor være smart å legge ut boligen sin før sommeren, slik at man potensielt kan kjøpe og selge i samme marked. 

Ønsker du en verdivurdering?

Skal du selge bolig, eller lurer du på hva boligen din er verdt? Få en uforpliktende verdivurdering, så blir du kontaktet av en lokalkjent megler.

Del: