Boligprisstatistikk for Midt-Norge februar 2023

Publisert 17. mars 2023

38 729 kr.

Snittpris pr. kvm i Midt-Norge (52 586,- i Trondheim).

55 dager

Snitt omsetningstid (42 dager i Trondheim).

2,1 %

Nominell prisendring fra sist måned.

0,6 %

Prisendring korrigert for sesongvariasjoner.

0,3 %

Prisutvikling de siste 12 måneder.

OmrådeSiste månedSesongjustertSiste årSiste 5 årPris pr. kvm
Trondheim
1,9 %
0,4 %
- 1,2 %
19,2 %
52 586
Ålesund m/omegn
2,3 %
0,9 %
2,7 %
23,1 %
35 436
Midt-Norge
2,1 %
0,6 %
0,3 %
19,9 %
38 729
Norge
1,5 %
0,3 %
- 0,3 %
24 %
49 829

Fortsatt velfungerende boligmarked i Midt-Norge – på tross av spådommer om videre rente- og prisøkninger i samfunnet

Boligprisstatistikken for februar fra Eiendom Norge viser at boligprisene økte med 2,1 prosent fra januar til februar, og at positiviteten i boligmarkedet har vedvart. I tillegg til at prisene økte så er det faktisk kun én gang tidligere blitt solgt flere boliger i en februarmåned i Midt-Norge. Samtidig er det også lagt ut mange nye boliger for salg, men markedet holder seg på en god balanse mellom antall boliger for salg og antall personer som er på boligjakt. Dette ser vi gjennom at boligene solgt i februar i snitt ble solgt til prisantydning. Enkelte boligselgere har opplevd budrunder, men samtidig er mange boligkjøpere fortsatt noe mer avventende og tar seg god tid før bud legges inn. Å sette riktig prisantydning vil være avgjørende også i tiden fremover. Dersom prisantydning settes for høyt kan boligen bli liggende usolgt, og selger må gjennom flere runder med visninger og kanskje også prisreduksjon før interessen igjen blir fanget opp av potensielle boligkjøpere. Ofte blir resultatet at selger oppnår en lavere pris på boligen.

Sentio gjennomførte i februar en større spørreundersøkelse for EiendomsMegler 1 Midt-Norge og SpareBank 1 SMN for å forstå mer om hvordan boligkjøperne tenker nå i usikre tider. Blant annet svarer halvparten av respondentene at de er mindre villig til å øke boliggjelden fremover – sammenlignet med 1 av 4 for ett år siden. Det er også flere som svarer at de nå ønsker å selge egen bolig før de kjøper ny, hvilket ikke er unormalt i tider med større usikkerhet. Likevel er det nå få boliger for salg i mange områder i Midt-Norge, og fortsatt et marked som heller preges av balanse enn at er for mange boliger for salg. Samtidig er det færre nå enn i oktober som svarer at de tror at boligprisene skal gå ned det neste året. Andelen som tror på fallende priser er redusert fra 20 % til 14 %, 41 % tror på uendret pris (opp fra 38 % i oktober), mens 37 % tror på prisvekst det kommende året (samme som i oktober).

Forventning til prisutvikling virker normalt inn på hvordan boligkjøperne tenker og handler når de går på visning og deltar i budrunder. Svarene fra den midt-norske befolkningen er relativt positiv for utviklingen av et velfungerende boligmarked fremover – på tross av økte renter, økte levekostnader og mye fokus på effekten av dette i media og samfunnet i vinter.

Ønsker du en verdivurdering?

Skal du selge bolig, eller lurer du på hva boligen din er verdt? Få en uforpliktende verdivurdering, så blir du kontaktet av en lokalkjent megler.

Del: