Boligprisstatistikk for Midt-Norge januar 2023

Publisert 7. februar 2023. Sist redigert 10. mars 2023

arrow_downward
38 757 kr.

Snittpris pr. kvm i Midt-Norge (52 860,- i Trondheim).

arrow_upward
51 dager

Snitt omsetningstid (42 dager i Trondheim).

arrow_upward
1,2 %

Nominell prisendring fra sist måned.

arrow_downward
- 1,1 %

Prisendring korrigert for sesongvariasjoner.

arrow_downward
- 0,1 %

Prisutvikling de siste 12 måneder.

OmrådeSiste månedSesongjustertSiste årSiste 5 årPris pr. kvm
Trondheim
1,1 %
- 1,3 %
1,4 %
17,1 %
52 860
Ålesund m/omegn
1,4 %
- 0,7 %
1,9 %
20,6 %
35 562
Midt-Norge
1,2 %
- 1,1 %
- 0,1 %
17,8 %
38 757
Norge
3,0 %
0,0 %
- 0,3 %
23,6 %
50 446

Positiv utvikling i boligprisene i januar

Det var knyttet stor spenning til utviklingen i tallene for januar i år, og god etterspørsel på annonserte boliger har gitt en positiv utvikling i boligprisene.

Ser vi på prisutviklingen for januar de siste 10 årene har den vært positiv hvert år, og dette ble fasiten også i år med en prisoppgang på 1,2 prosent i Midt-Norge. Årsaken til at boligprisene stiger i årets første måned er nok sammensatt av flere ulike forklaringer, men mye kan tillegges at det kommer både mange nye boliger og nye potensielle kjøpere inn i markedet på nyåret.

I år var det knyttet mer spenning til utviklingen i tallene enn normalt, da det er usikkert hvordan boliglånsrenta og arbeidsmarkedet vil utvikle seg utover året. På den annen side ble det innført en oppmykning i boliglånsforskriften fra nyttår, noe som førte til at bankene ikke trenger å legge inn like stor likviditetsbuffer når de beregner låntakers låneramme ved boligkjøp. Dette har gjort at mange nå har fått økt betalingsevne sammenlignet med i høst.   

Det har vært god etterspørsel på boligene som er blitt annonsert, både nye og gamle. Vi ser at boligkjøpere har blitt mer prissensitive og tar seg bedre tid når de områr seg i markedet. Mange boligselgere har derfor de siste månedene justert prisforventningene sine noe. Ettersom det fortsatt er relativt lite å velge mellom ser vi at det er kjøpere på gode objekter som er priset riktig. Disse boligene selges også innen rimelig tid.

Vi står overfor spennende måneder i boligmarkedet fremover. Dersom økonomien og arbeidsmarkedet i regionen holder seg godt også i tiden fremover, kan det gi et mer stabilt boligmarked med god dynamikk. Noe som gjør det mer forutsigbart for de som skal kjøpe eller selge bolig.

Ønsker du en verdivurdering?

Skal du selge bolig, eller lurer du på hva boligen din er verdt? Få en uforpliktende verdivurdering, så blir du kontaktet av en lokalkjent megler.

Del: