Boligprisstatistikk for Midt-Norge mars 2023

Publisert 11. april 2023. Sist redigert 13. april 2023

39 550 kr.

Snittpris pr. kvm i Midt-Norge (53 495,- i Trondheim).

44 dager

Snitt omsetningstid (33 dager i Trondheim).

1,1 %

Nominell prisendring fra sist måned.

0,2 %

Prisendring korrigert for sesongvariasjoner.

0,0 %

Prisutvikling de siste 12 måneder.

OmrådeSiste månedSesongjustertSiste årSiste 5 årPris pr. kvm
Trondheim
0,9 %
0,0 %
- 1,7 %
19,2 %
53 495
Ålesund m/omegn
1,7 %
0,9 %
3,2 %
23,6 %
36 436
Midt-Norge
1,1 %
0,2 %
0,0 %
20 %
39 550
Norge
1,2 %
0,5 %
- 0,2 %
24,9 %
50 407

Prisveksten fortsetter i Midt-Norge

Rett ved inngangen til påsken kom mars-tallene fra Eiendom Norge. Gjennom de første månedene av året har det vært knyttet stor spenning til hvordan boligmarkedet ville respondere på gjennomførte, men også varslede, renteøkninger. Tallene for mars viste en økning på 1,1 prosent i Midt-Norge, og foreløpig ser det ikke ut til at dette har påvirket nevneverdig. På tross av økte bo- og levekostnader det siste året har boligmarkedet i regionen vår vært godt i årets første kvartal. De som har lagt ut boliger for salg har fått solgt til gode priser etter få visninger, og de som har vært på boligjakt har stort sett klart å finne det de ønsker seg.

Den siste måneden ser vi imidlertid at boligkjøperne har blitt litt mer tilbakeholdne med beslutninger og bud, noe som er helt naturlig med all uroen og usikkerheten som er blitt kommunisert i media rundt inflasjon, rentehevinger, bankkriser og usikkerhet rundt arbeidsmarkedet framover. Samtidig er tiden mellom påske og fellesferien historisk sett en periode hvor mange typiske familieboliger legges ut for salg. Mange har endrede behov, og ønsker å planlegge boligsalget i tiden fremover for at det skal klaffe med sommerferie og nytt skoleår.

Utviklingen i boligmarkedet vil være spennende å følge de neste månedene. Trolig får vi et velfungerende marked mot sommeren, da etterspørselen er god og at det er få boliger for salg i de fleste områdene i regionen. Norges bank har varslet ytterligere rentehevinger som  vil påvirke kostnaden på boliglånet etter sommeren. Men inntil da tror vi på et godt marked for de som skal selge.

Ønsker du en verdivurdering?

Skal du selge bolig, eller lurer du på hva boligen din er verdt? Få en uforpliktende verdivurdering, så blir du kontaktet av en lokalkjent megler.

Del: