En ny vår for boligmarkedet

Nytt år og nye muligheter for deg som skal bytte bolig. Områdespesialist Stine Nielsen tar tempen på boligmarkedet i Trondheim.

Publisert 8. januar 2024. Sist redigert 10. januar 2024

Boligmarkedet i Midt-Norge har virkelig vært gjennom en reise i 2023. Fra den optimistiske starten på året drevet av økte lånemuligheter, til endringer i landskapet med flere boliger til salgs og økende renter etter sommeren. Ved årets slutt ser vi en stabilisering av boligprisene, og kjøperne vil nå få flere valgmuligheter fremover.

 

Flere boliger på markedet i januar

Det er nå færre boliger til salgs sammenlignet med samme tid på fjoråret. Dette skyldes at en del boliger som ikke ble solgt før jul, tas av markedet for relansering på nyåret. Mange nye boliger ble også annonsert mot slutten av året, med visninger planlagt de første ukene av januar. Vi forventer derfor at flere boliger legges ut for salg i løpet av januar.

– For de som vurderer å selge, betyr dette en økning i konkurransen, men også en mulighet til å tilpasse priser basert på markedets respons, forteller Stine Nielsen, områdespesialist på Øya.

Bytte bolig? Dette kan du forvente deg

Generelt ser vi at økonomiske utfordringer påvirker boligkjøpernes valg. Mange utforsker boliger i lavere prisklasser, og det er en viss usikkerhet etter kunngjøringen om styringsrenteøkning.

– Jeg tror vi har nådd toppen for denne gang, og vi kan forvente flere boliger i markedet i 2024, som gir kjøpere flere alternativer å velge mellom, forteller Stine.

bilde av sitat-forfatter, Stine Nielsen, områdespesialist på Øya.

Sitat start,  For de som planlegger å selge, vil jeg sterkt anbefale å få boligen ut på markedet i første halvår. Boligselgere som legger ut boligen tidlig på året, får ofte de beste prisene.
- Stine Nielsen, områdespesialist på Øya

Står klare til å hjelpe deg

Stine Nielsen er nyansatt megler ved EiendomsMegler 1, og er allerede områdespesialist på Øya.

– Her er det et fantastisk støtteapparat rundt megleren som gjør at jeg kan bruke tiden på det som gir kunden verdi, nemlig oppfølging av interessenter og mer kundekontakt. Det mener jeg er utrolig viktig for kundene mine.

Med over 10 års erfaring i bransjen, bekrefter Nielsen sitt fokus som områdespesialist:

– God formidlingsevne, lokalkunnskap og trygghet har vært grunnmuren for min kompetanse innenfor salg. Jeg skal fortsette å dyrke nettverket jeg har fått gjennom tiden for å finne den riktige kjøperen til kundene mine.

Kunden kan forvente en dedikert megler som er tilgjengelig, investert og engasjert. Stine Nielsen bringer med seg ikke bare erfaring, men også en forpliktelse til å skape vellykkede bolighandler for kundene hos EiendomsMegler 1 Midt-Norge.

Del: